Günün Mesajı

19/07/2017 - İSA BOŞ DURMAZ

“İsa Eriha’ya girdi. Kentin içinden geçiyordu.”

Luka 19:1

Rab sizinle konuşurken kulaklarınızı iyice açmanız gerekir çünkü Rab böyle anlarda sizi ziyaret etmektedir. Böyle zamanlarda ona ihtiyacınız olan her şeyi getirebilirsiniz. Ama gerçekten istediğinizin ne olduğu konusunda net olmalısınız. Yüce Rab’bi hangi bereketi almak istediğinize karar vermek için bekletmeyin. Onun hizmetkarı olarak önüne çıktığımızda isteğimizi söylemek bize düşmektedir. Babamız yakarışımızı dinlerken uzun uzun beklememeliyiz. Hatta “Rab isterse bereket alacağım” düşüncesi sıkıntı çekmeye devam etmenizi isteyen şeytanın tuzağıdır.

 

Roma İmparatorluğu zamanında insanlar “yasa uyuyanlara yardımcı olmaz” derlerdi. Aynısı imanımız için de geçerlidir. İsteyenlerin alacağı kesindir ama istemeyenler hiçbir şey alamayacaklar (Luka 11:10). Ayrıca isteklerinizin Kutsal Kitaba uygun olmalıdır, şeytandan hayatınızdan çıkmasını talep etmelisiniz ve haklarınızı sahiplenmelisiniz (Yuhanna 14:13).

 

Vaizler insanlar için dua etmeden önce onların neler istediklerinin farkında olmalıdır. Bazen birisinin Rab’den bir şey istediğini duyarız ama aslında istedikleri böyle bir şey değildir. İnsanlar gerçekten ne istedikleri sorulduğunda, hayatları için en iyi olacak şeyden çok farklı şeyler söyleyebiliyorlar.

 

Kardeşler, Rab’bin bereketini kaçırmamaya dikkat etmelisiniz! Tanrısal Sözün vaazını dinlediğinizde ya da Kutsal Kitabı okuduğunuzda yüreğiniz sevinçle doluyorsa iman orada sizi karşılıyor demektir ve almak için vakit kaybetmemeniz gereken bir bereketiniz vardır. Mesih’teki yetkinizi elinize alın, şeytandan sizi terk etmesini isteyin. Bunu yaparak Rab’bin vaadinin hayatınızda gerçekleşeceğinin onayını alacaksınız.

 

İsa’nın kilisenin aracılığıyla ya da sizin aracılığınızla söylediklerine kulak verin. Yürekleriniz onda sevindiğinde İsa orada, sizinledir. Rab’den yardım isteyenler mutlaka bunu alırlar. Dinleyin! İsa Beytesta’daki havuzu ziyaret ettiğinde orada bir amacı vardı; uzun zamandır orada suyun çalkalanmasını bekleyen adamı iyileştirmek istiyordu (Yuhanna 5:1-18). Gerasalıların memleketine gittiğinde amacı oradaki cinli adamı kurtarmaktı (Markos 5:1-20). Rab gelişigüzel ziyaretlerde bulunmaz, hayatınızı bereketlemek için size gelir!

 

Rab herkese cevap verir ve tıpkı Kutsal Kitap’taki hikayelerin yaşandığı zamanlarda olduğu gibi sorunları çözer. Onun için çözümsüz hiçbir mesele yoktur. Ayrıca sorunları kısmen çözmez; imanla onu arayan herkese kusursuz şifa verir. Matta 9:27-30’da iki kör adama onları iyileştirebileceğine inanıp inanmadıklarını sormuştu ve aldığı olumlu yanıt üzerine onları tamamen iyileştirmişti.

 

İsa kimseyi eli boş göndermez. Şimdi de bu mesaj aracılığıyla yine sizi ziyaret etmektedir.

 

İsa’nın sevgisiyle,

 

Doktor Soares