Günün Mesajı

22/07/2017 - DOĞRU OLMAYA DEĞER

“Gözlerini doğru kişiden ayırmaz,
Onu krallarla birlikte tahta oturtur,
Sonsuza dek yükseltir.”

Eyüp 36:7

Rab her zaman doğruları gözetir. Rab’bin gözleri böyle insanların üzerinden bir an bile ayrılmaz. Rab onları her zaman izler ve her ihtiyaç anlarında onlara yardım eder. Bu aynı zamanda doğruların asla kendi başlarına savaşmamaları gerektiğini de gösterir. Tam tersine, Rab onlara yardım edecektir. Böyle kişiler olmaya çalışanlar, bu uğurda bedel ödemek zorunda kalsalar bile gayretlerine değdiğini göreceklerdir.

 

Rab’bin Sözünü hor görenler günahkarlar olarak adlandırılırlar. İhtiyaç anlarında Rab’bin yardımını alamazlar çünkü Kutsal Metinlerin söylediklerini önemsemeyerek kendileri ile Rab arasına bir engel koymuşlardır. Bu şekilde Rab’bin kendilerinin yararına çalışmasına engel olurlar ve Rab’bin ilgisinden mahrum kalırlar. Bu bir insanın hayatında yapabileceği en aptalca şeydir!

 

Yüce Rab doğru kişilerin dualarına cevap verir. Kimsenin saatlerce dua etmesine, oruç tutmasına, adaklar adamasına ya da başka türlü kurbanlar sunmasına gerek yoktur. Doğru kişiler Rab’bin sözünü hayatında uygulayan ve ayartılmak üzere olduğunu fark ettiğinde Rab’den yardım isteyenlerdir. Hatalarının farkına varırlar ve zarar verdikleri kişilerin zararlarını telafi etmekte tereddüt etmezler. Doğru kişiler Rab’bi hoşnut etmeye gayret eder, onun kutsallığını ve sadakati lekelemezler.

 

Doğrular krallar gibi tahtlarında otururlar; yani kendi hayatlarında da, sevdiklerinin hayatlarında da egemenlik sürerler. Kendilerine Rab tarafından verilen yetkiyle tahtında oturan krallar olurlar. Düşman bu durumun farkındadır ve onlara tüm gücüyle saldırır ama asla başarılı olamaz. Çünkü doğruların hayatında Rab’bin gücü vardır ve şeytanla bu güç savaşır. Rab’bin gücü sadece bu kişileri korumaz, aynı zamanda Rab’bin Sözünde onlara vaat edilenleri hayatlarında gerçekleştirir.

 

Tahtlarında oturmanın yanı sıra doğru kişiler Rab tarafından yükseltilirler de. Büyük şeyler istemeseler ya da kendilerine verilen her şeyi almaya uzanmasalar bile Rab’bin önünde onun isteğini yerine getirdikleri için Rab onları onurlandırır ve çocuklarının başka insanlar tarafından da onurlandırılmalarını sağlar. Ruhsal dünyada herkes şunu iyi bilir ki Rab’be güvenenler başarılı olacaklardır çünkü onlar her şeye gücü yeten Rab tarafından korunmanın, Rab’bin yükseltmek istediklerinin yükseleceğinin farkındadırlar.

 

Mesih’teki yerimizle ilgili iyi haber şudur ki bu yer sadece kısa bir süre için bize verilmemiştir. Böyle olsaydı bile harika olurdu ama bu yere sonsuzluk boyunca sahibiz. Görkemli yerimiz Rab’bin Sözünü onurlandırmaya karar verdiğimizde bize verilir ve sonsuza kadar bizde kalır. Zamanları, imanları ve sevgileriyle Rab’be yatırım yapanlar sonsuz ödüller kazanırlar. O halde doğru olmaya mı yoksa olmamaya mı değer?

 

İsa’nın sevgisiyle,

 

Doktor Soares