Günün Mesajı

23/07/2017 - DİN BİLGİNLERİNDEN SAKININ

“Uzun kaftanlar içinde dolaşmaktan hoşlanan, meydanlarda selamlanmaya, havralarda en seçkin yerlere, şölenlerde başköşelere kurulmaya bayılan din bilginlerinden sakının.”

Luka 20.46

Din bilginleri her zaman ve her yerde aynı olmuşlardır. İsa’nın zamanında bu insanlar uzun kaftanlar içinde dolaşır, herkesin kendilerini selamlamasına ve şölenlerde ya da sinagoglarda başköşeye kurulmaya bayılırlardı. Bugün de hiçbir şey değişmemiş gibi görünüyor çünkü hala aynı şekilde davranıyorlar. Çünkü böyle insanlar sadece insani bir görkem peşinde koşuyorlar. Rab’bin görkemini aramıyorlar çünkü onu bilmiyorlar. Ne kadar da talihsizce!

 

Talihsizce ama aynı zamanda tehlikeli de! İsa Mesih’e göre bu insanlardan uzak durmalıyız çünkü sadece onlara saygı gösterip etraflarında dolaşmak bile Rab’bin varlığından bizi uzaklaştırabilir ve bizi kirletebilir. Onlara hakim olan ruh yanlış bir ruhtur ve bu yüzden tanrı dedikleri varlığın adında en kötü zulümleri yapabilirler. Kutsal Kitabın Tanrısı tek gerçek Rab’dir ve kimseden onların söyledikleri şeyleri istemez. Rab insanlardan kendisine hizmet etmelerini, kendilerini alçaltmalarını ve birbirlerine dostça yaklaşmalarını ister.

 

Din bilginlerini örnek almayın. Eğer izin verirseniz onları yönlendiren ruhlar sizi hayatınıza da girerler ve gerçeği Kutsal Kitabın gözünden görmemeye başlarsınız. Sadece insan aklının ürünü olan saçmalıkları öğreten bu insanların kurtulmasının tek yolu İsa’ya dönmek, Kutsal Kitabın ilkelerine bağlı kalmaktır. Eğer onlardan birisi gözünü gerçeğe açar ve onu öğretmeye başlarsa eski alışkanlıklarından da kurtulur çünkü gerçek insanı özgür yapar (Yuhanna 8:32).

 

Rab olmadan kibirli ve gösterişli hayatlar yaşamaktansa Rab’bin çocukları olarak sıkıntılar çekmeyi tercih edin. Bu dünyanın ruhuna kapılıp gitmeyin. Rab’bin uyarılarına kulak vermeyen bir sürü çıldırmış insan var. Sonsuz ödüller yerine kısa günün karının peşindeler. Oysa Rab’bin hizmetkarları sonsuz yaşamda her şeyi miras alacaklar; ama gerçek bereketten şeytanın yalanları uğruna vazgeçenler büyük bir bedel ödeyecekler.

 

Rab’be ait olanları sözlerinden ve tutumlarından tanırsınız. Rab’bin ateşi bir insanın içindeyse onun ağzından asla uygunsuz sözler çıkmaz ve asla Rab’bin standartlarının dışında hareket etmez. Şeytanın tuzaklarından ve şeytani aldatmacalarından sakının; bu aldatmacalar yanlışları meşru kılmak için sebepler bulmakta kullanılırlar. Konuştuklarının kaynağı Kutsal Kitap olmayanın üzerinde ışık yoktur.

 

Elişa’yı yemeğe alıkoyan zengin Şunemli, o peygamberin Rab’bi izleyen kutsal bir adam olduğunu yürüyüşünden, davranışından, bakışından ve sözlerinden anlamıştı (2. Krallar 4:8-10). Rab! Zenginler de yoksullar da, erkekler de kadınlar da, Hristiyanların Rab’bin kutsal çocukları olduklarını böyle görebilsinler diye dua ediyorum!

 

İsa’nın sevgisiyle,

 

Doktor Soares