Günün Mesajı

27/07/2017 - BAŞARININ YOLU

“Sözün adımlarım için çıra,
Yolum için ışıktır.”

Mezmurlar 119. 105

Bu ayette Rab’bin tüm çocukları için son derece önemli bir şey açıklanıyor. Dünyaya ait insanlar da yeniden doğmuş insanlar da ilk günah yüzünden hala tamamen karanlık yollarda yürüyebiliyorlar. Işığa ihtiyacımız var. Ama Kutsal Metinlere göre hareket etmeyenler asla gerçek ışığı bulamaz ve bu yüzden de bilgece kararlar veremezler.

 

Rab Tanrı egemenliğine ait olan herkesin yoluna ışık tutması için bize sözünü verdi. Dünyasal konularda olduğu gibi ruhsal konularda da aydınlanmak için bu çıraya ihtiyacımız var. Bu ayeti sadece ezberlemek ya da onu ağzımızda taşımak, eğer Babamızın buyruklarını yerine getirmiyorsak anlamsızdır.

 

En cesur olanlar bile karanlıkta yürümeye başladıklarında korkarlar. Bir insan ne kadar cesur olursa olsun eğer bir ormanda gece vakti kaybolmuşsa karşısına vahşi bir hayvanın, bir tuzağın ya da büyük bir çukurun çıkmasından endişe duyar. En deneyimli dağcılar bile geceleri bir sığınakta kalır, hiçbir ışıkları olmadığı için geceyi orada geçirirler.

 

İftiraya uğramak, ayrılık yada insanların yüreklerini incitebilecek başka şeylerden kurtulmanın sırlarından biri de onları ışığa getirmektir. Bunu yapanlar görürler ki bu olumsuz durumlar şeytanın onlara sıkıntı vermek için karşılarına çıkardığı tuzaklardır. Ama Rab’bin Sözünün ışığıyla yürüdüğümüzde düşmanın hiçbir silahı bize etki etmez (Yeşaya 54:17).

 

Işığımız olmadan karar vermek bilgece değildir. Işığımız varken Mesih’te bize ait olan her şeyi almamız kolaylaşır ve düşmanın önümüze çıkardığı kötülüklere karşı koyabiliriz. Önce müjdeye danışmadan hiçbir teklife ‘evet’ ya da ‘hayır’ dememelisiniz.

 

İsa artık insan bedeniyle bu dünyaya olmadığı için onun yerine Sözü vardır. Eğer bedenen karşımızda olsaydı hayatımızla ilgili her şeyi onunla konuşur, her şeyden önce ona danışırdık öyle değil mi? Şimdi de onun sözü yolumuzu aydınlatmak için bizimledir. Eğer onunla birlikte yürürseniz yolunuz aydınlık olur.

 

Bu işin sırrı Kutsal Kitabın buyruklarına uymaktır. Ne zaman size vaaz edilirse ya da kendiniz okursanız, ondan aldığınız anlayış doğrudan yüreğinize girer ve o Rab’bin bize konuştuğu sesidir. Mezmur yazarı Rab’bin Sözünden başka hiçbir şeyin onun ışığı olmayacağını biliyordu. Bu gerçeği anlamıştı ve Sözü adımları için çıra yapmıştı; bu şekilde başarılı da oldu. Rabbimiz bizden de böyle yaşamamızı istiyor. Tüm çocuklarının hayatlarında başarılı olması için Rab bu yolu hazırlamıştır. Rab’bin buyruklarını izleyin ve her konuda başarılı olun.

 

İsa’nın sevgisiyle,

 

Doktor Soares