Günün Mesajı

28/07/2017 - İSA ONU BEKLEYENLER İÇİN GELECEK

“Bunun için uyanık kalın. Çünkü Rabbinizin geleceği günü bilemezsiniz.”

Matta 24:42

İnsan sanki bu dünyadaki her şey sonsuza dek kalacak ve kimse bir gün hesap vermeyecek gibi yaşamaktadır. Ama Yaratıcımız bizi hazırlıklı olmamız gerektiği konusunda uyarıyor. Herkes Rab’bin önünde bir gün diz çökecek ve o gün Rab’bin Oğlunu Kurtarıcı olarak kabul etmeyip, onu reddedenler onları önceden bildirilmiş olan yargı hükmünden kurtaracak hiçbir mazeret bulamayacaklar. Maalesef o gün birçok kayıp can olacak. Bu çok önemli bir şey ve sonsuza dek kayıp olmak istemeyenlerin onu ciddiye alması gerekiyor.

 

Birçok bilgin Rabbimizin kilisesinin o gün göğe alınacağını yazmıştır. Ondan sonra da büyük yıkım gelecektir. Eğer bugün kilisenin ilerleyişine, vaizlerin yazılı olanların yanı sıra daha fazla şeyi açıklamak için de kullanılmalarına rağmen hayat kolay değilse, Rabbin kilisesi göğe alındıktan sonra neler olabileceğini hayal edebiliyor musunuz?

 

İsa’nın gelişiyle ilgili bir duyuru olmayacak. Onun gelişinin yaklaştığını gösteren işaretler zaten bildirilmiştir ve onlar gerçekleşmişlerdir. Müjde ülkemizde ve daha birçok dünya ulusunda her yere yayıldıkça kalan zamanın da tükendiğini anlıyoruz. Bu yüzden uyanık kalın! Birçok sahte peygamber Rab’bin beklenmedik gelişini ilan edecek. Birçok kişi bu günü ve zamanı önceden bildirdiğini söyleyecek. Ama bu insanlar ya psikiyatri tedavisine ihtiyacı olanlar, ya da bizzat şeytanın peygamberleri olacaklar.

 

Gerçek şu ki Rabbimiz İsa bile tekrar geleceğini günü bilmeyecek (Matta 24:36). O ne kendisinin ne de meleklerin bu konuda bilgilendirilmeyeceğini söylemiştir. İsa’nın tekrar geleceği günün ne kadar önemli bir gün olduğunu görüyorsunuz değil mi? Tanrı üç farklı kişilikten oluşur ama tek bir Rab vardır. O günün sırrı o kadar büyüktür ki İsa kişisine bile bu açıklanmamıştır!

 

Biz İnsanoğlunun, ebedi Rab’bin açıkladığı gerçeği takip ediyorsak, sıradan bir insanın Rabbin tekrar geleceği bu günü gün, ay, yıl olarak söyleyebileceğini kabul edebilir miyiz? Böyle açıklamalar yapanların kendilerinin ruhsal kurtuluşa ihtiyaçları vardır.

 

Diğer yandan İsa ikinci gelişini açıklarken hırsız benzetmesi kullanmıştır. Ev sahibi hırsızın gecenin hangi saatinde geleceğini bilse uyanık kalır, evin soyulmasına izin vermez (Matta 24:43). Bu yüzden kimse İsa’nın ne zaman geleceğini bilmez; o beklenmedik bir anda gelecektir. Bu yüzden onun geldiği gün hazırlıksız yakalanmamak için uyanık kalmak gereklidir. Rabbimizin söylediği her şey gerçek olacaktır!

 

Fırsatınızı kaçırmamak için uyanık olun ve size ait olanı koruyun. Dünyasal konuların yüreğinizi doldurmasına izin vermeyin, uyuklamayın ve o zaman geldiğinde Rab’den kopmuş bir halde olmayın. Rab kendisini bekleyenler için mutlaka gelecektir.

 

İsa’nın sevgisiyle,

 

Doktor Soares