Günün Mesajı

29/07/2017 - RAB DEĞİŞMEZ

“Başlangıçta Tanrı göğü ve yeri yarattı.”

Yaratılış 1:1

Kutsal Metinlerde başka hiçbir şey yazmasaydı bile Rab’be güvenmek için bunu bilmek yeterli olurdu. Çünkü bu ayet var olan her şeyin, görünen ve görünmeyen dünyada belli amaçlarla bize açıklanmış bütün her şeyin Babamız tarafından yaratıldığını söylüyor. Eğer Rab böylesine büyük bir iş yaptıysa o zaman başka ne yapamaz ki? Onun için imkansız bir şey var mıdır? Rab gücünü kaybedebilir mi? Rab yaşlanabilir mi? Asla! Rabbimiz asla değişmez. O geçmişte nasılsa bugün de öyledir ve sonsuza kadar aynı kalacaktır (İbraniler 13:8).

 

Öncesinde ve o anda başka hiçbir şey yokken Rab, Sözü ile her şeyi var etti. Bugün bizim mucizelerin gerçekleşmesi için Rabbimizin söylediklerine inanmamız gerekiyor ama Rab’bin mucizeler yapması için hiçbir şeye ihtiyacı yok. Gözlerimizi açan Rab Sözü, Yüce Rab’bin bizim yararımıza olacak işler yapmak istediğinin işaretidir. Bir vaaz sırasında, Kutsal Kitap okurken ya da okuduklarımız üzerinde derin düşünürken Rab’bin yüreklerimize konuşan ilahi sesini duyarız ve hayatımızda çalışması için yapmamız gerekenleri biliriz.

 

Dünyayı, diğer gezegenleri, kuyruklu yıldızları ve uzaydaki tüm sistemleri düşünün. Bütün bu karmaşık ve büyüleyici evren hiç yoktan var edildi! Rab’bin önünde bir kum tanesi bile yoktu ki onu büyütsün ya da çoğaltsın. Rab hiçbir şeyi başlangıçta var olan bir şeyden yaratmadı. Tek bir su damlası ya da buna benzer şey yoktu. Rab her şeyi yoktan var etti. Bu yüzden bugün de sizin hayatınızda aynı şeyleri yapma gücüne sahiptir.

 

Yüce Rab her türlü sıkıntınızdan kurtulmanız için gereken şeyleri nasıl yaratacağını bilir. Rab yorgun ve yükü ağır olanları kendisine yaklaşmaya, onda dinlenmeye çağırmıştır (Matta 11:28). Bu yüzden kim olursanız olun, sorununuz ne olursa olsun, Babamıza dua ile yaklaşabilir, günahlarınızı itiraf edebilir, onların hepsi için sizi bağışlamasını isteyebilirsiniz. Rab’be güvenin. Rab sizin için çalışmayı bekliyor.

 

Eğer bugün size sıkıntı veren bir şey varsa onun arkasında düşmanın, yani şeytanın olduğunu bilin. Bu işin sırrı Rab’be güvenmek, ona dua etmek, ona yakarmak ve Kutsal Metinleri anlamanız için size açıklamasını istemektir. Orada kendinizi bulacak, Rab’bin sizin iyiliğiniz için olan isteğini öğreneceksiniz. Şeytan sorunlarınız için çözüm yolu olmadığına sizi ısrarla inandırmaya çalışır; ama kardeşler, Rab’bin gücü sizin içindir. Yüce Rab ihtiyacınız olan her şeyi yapmak için hazırdır ve sizi beklemektedir. O halde onunla yürüyün! Dua edin ve inanın. Bereketlerinizi kolaylıkla alacaksınız.

 

Rab Kutsal Metinlerde kendisini Tanrınız olarak açıklamıştır. Rab sizin zaferinizin karşısında değil, yanındadır. Eğer Rab’be size verdiği vaatleri gerçekleştirmesi için fırsat tanımadıysanız bunu şimdi yapın. İşlediğiniz günah sizi sadece Babanızdan ayırmadı, aynı zamanda Rab’bin sizin yanınızda olduğu gerçeğine de inanmamanıza yol açtı. Bu yüzden yanlış düşünüyorsunuz. Ama hala isterseniz Rab hayatınızı değiştirebilir. Şimdi doğru duruşu alın!

 

İsa’nın sevgisiyle,

 

Doktor Soares