Günün Mesajı

31/07/2017 - ÇİFTE MUTLULUK

“Çünkü Tanrı dünyayı o kadar çok sevdi ki, biricik Oğlu’nu verdi. Öyle ki, O’na iman edenlerin hiçbiri mahvolmasın, hepsi sonsuz yaşama kavuşsun.”

Yuhanna 3. 16

Adem Rab’bin benzeyişinde yaratıldığı için tam ve mükemmel bir varlıktı. Aklı tamamen gelişmişti ve tüm varlıklara isimler vermişti. Eğer iyiyi ve kötüyü bilme ağacının meyvesinden yerse ne olacağını Yüce Rab ona söylemişti ve bunun farkındaydı (Yaratılış 2:16,17). Ama buna rağmen çılgınlık ruhuna uyup Rab’bin sözünü dinlemedi. Bu yüzden Rab’bin huzurundan kovuldu, karanlık onun ve soyunun üzerine çöktü. Bu yüzden Mesih’ten ayrıldık ve düşmanın saldırılarına açık hale geldik.

 

Kendisi sevgi olan Rab insanlığı kurtarmak için bir plan yaptı ve bunun bedeli büyük oldu: biricik Oğlunun ölümü. Bize bu yolla merhamet etti. Bugün bir insanın yapabileceği en aptalca şey Yaratıcımızın biricik Oğlunu bu dünyaya bizim yerimize ölmesi için göndermesinin değerini hor görmektir. Rab’bin bu planı sayesinde insan Rab’be dönebildi ve onunla tekrar barışabildi. Bu sayede Rab’bin ilahi işleri hayatında etkin olabildi. İyi Haber olan Müjde’nin mesajına kulak vermeyenlerin sıkıntıları hiç bitmeyecek çünkü şeytan onları kontrol edebilecektir. Şeytan onlara aynı şeyi cehennemde sonsuzluk boyunca işkence görürlerken de yapacaktır.

 

Kurtuluş konusu ciddiye alınmalıdır çünkü İsa onun için büyük bir bedel ödemiştir. Eğer bu önemsiz bir konu olsaydı İsa bu kadar büyük bir bedel ödemezdi. Rab’bin her şeyi bilen olduğunu unutmayın. O yaptığı her işin bedelini de bilir. Kurtuluşumuzu değerli bulduğu için böylesine büyük bir bedeli ödemiştir. Bu yüzden kurtuluşunuzu kaybetmemek için elinizden gelenin en iyisini yapın ve Adem gibi çılgınlık yapmayın. En güzel kişiyle bile zina etmeye değmez; kurtuluş daha değerlidir. Aynısı diğer günahlar için de geçerlidir. Kutsal olun çünkü Rabbimiz kutsaldır. O kutsal olmayanların arasında yaşayamaz (Yeşaya 59:2; 1. Yuhanna 1:5,6).

 

Eğer mahvolmak istemiyorsanız ve şeytanın tüm kötü etkisinden kurtulmak istiyorsanız Müjdeye iman etmelisiniz (Markos 16:16; Romalılar 10:9). İyi Haber ona kulak verenlerin kurtulması için gereken gücü içinde taşır. Gerçeğin bilgisi ve kabul edilmesi sizi özgür bırakır (Yuhanna 8:31, 32).

 

Bunun ödülü ise iki katı bir ödüldür. İsa’yı Rab ve Kurtarıcı olarak kabul edenler sonsuzluk boyunca yanacak ateşten kurtulacak, Rab’bin sevgisinin sonsuz hazinelerini tadacaktır (Vahiy 2:11; 20:14; 21:8). Yani hem sizin için acı olmayacak, hem de Babamızın sevgisini tam olarak tanıyacak, onun keyfini süreceksiniz.

 

Rab’bin bu dünyada yarattığı iyi şeyler sonsuz yaşamda yaşayacaklarımızla kıyaslanamaz. Bunları almak ise sizin kararınıza bağlıdır. O halde ne yapacaksınız?

 

İsa’nın sevgisiyle,

 

Doktor Soares