Günün Mesajı

02/08/2017 - HRİSTİYAN OLMANIN SEVİNCİ

“Çünkü Müjde’den utanmıyorum. Müjde iman eden herkesin –önce Yahudiler’in, sonra Yahudi olmayanların– kurtuluşu için Tanrı gücüdür.”

Romalılar 1:16

Rab’den ya da onun Sözünden utanmak iyi değildir. Elçi Pavlus bize İsa’nın insanlık için yaptıklarını bildiren İyi Haber’den utanmadığını söylemişti. Ne kadar inanılmaz olsa da bu iyi haberi duyurmaktan utanan insanlar vardır. Bu insanların hala kurtulmamış olduklarını düşünüyorum çünkü kötü bir ruh onları hala kontrol ediyor ve bu yüzden hala sıkıntılar yaşıyorlar. Herkes Hristiyan olmaktan sevinç duymalıdır.

 

Müjdenin mesajı Rab’bin Egemenliğinin geldiğinin İyi Haberidir ve bir insanın duyabileceği en değerli şeydir. Bize sadece bizim için yapılanları haber vermekle kalmaz, aynı zamanda haklarımızı imanla kullanabilmemiz için gerekli gücü de verir. Kimse Müjdeye kulak vermeden İsa’nın ölümü sayesinde kazanılanları alamaz ve kendi sıkıntılarından kurtulamaz. Ancak bu sayede Rabbimize gerçek anlamda tapınabiliriz.

 

Müjdeye kulak vermek çok iyidir! Rab’bin gücünü almak için müjdenin bize öğrettiğine inanmalıyız. Rab’bin gücü şeytanın her türlü saldırısından üstündür. Savaşlarımızda onun sayesinde güçlendirilir ve bize ait olanı alırız. Onun koruması sayesinde karanlık güçlerden daha üstün oluruz. Rab’bin Sözünde hayal edebileceğimizden çok daha fazla hazine vardır.

 

Müjde kurtuluş getirir, Rab ile bizi barıştırır, her alanda başarılı olmamızı sağlar. İsa’nın bizim için yaptıklarının bilgisinden mahrum bırakan her öğreti zayıf, soğuk ve anlamsız bir dindir. Ama Rabbimizin ölümü aracılığıyla bizim için yapılanların farkına vardığımızda mutlu olabilir, sevinç ve cesaretle hayatla yüzleşebiliriz. Rab’bin gücüyle güçlendirildiğimizde bize verilenleri almaktan bizi alıkoyabilecek hiçbir şey olmaz.

 

Müjdeyi kabul edenler yeniden doğarak yeni bir yaratılış olurlar. Bu yüzden Mesih’te olan birisi artık yeni bir varlıktır; geçmişe ait her şey gitmiş, her şey yenilenmiştir (2. Korintliler 5:17). Bu yüzden şeytanın saldırıları artık bizim için bir tehlike arz etmez. Kişiyi Rab’bin özel varlığından uzaklaştırmaya çalışan ayartılar, hayatları mahvetmeye çalışan hastalıklar, hiçbiri tehlike olmaz. İman etmiş bir insan hiçbir şeyin kendisini rahatsız etmesine ya da Rab ile olan paydaşlığından kendisini uzaklaştırmasına izin vermemelidir. Bunun yerine İsa’nın adındaki yetkisini kullanmalı, kötülüğü azarlamalı, tüm şeytani saldırılardan kendisini rahat bırakmasını talep etmelidir.

 

Müjdenin gücü Rab’be daha yakın olanların da (dindarlar ve Yahudiler), daha uzak olanların da (başka ilahlara tapınanlar) kurtuluşunu sağlayabilir. İnsan Rab’bin kutsallığı ve doğruluğu ile ona özgürce hizmet edebilir. İyi Haberi duymuş olanlar bilirler ki bir Hristiyan olarak sevinçle yaşamaktan daha değerli bir şey yoktur ve bu başka hiçbir şeye değişilmez.

 

İsa’nın sevgisiyle,

 

Doktor