Günün Mesajı

03/08/2017 - ELE VEREN BAKIŞLAR

“Aynı şekilde erkekler de kadınla doğal ilişkilerini bırakıp birbirleri için şehvetle yanıp tutuştular. Erkekler erkeklerle utanç verici ilişkilere girdiler ve kendi bedenlerinde sapıklıklarına yaraşan karşılığı aldılar.”

Romalılar 1:27

Yukarıdaki ayette bedensel şehvetin günahlı ateşiyle birbirleri için yanıp tutuşan eşcinsellerden bahsediyor; onlar yaptıkları yanlışın karşılığını almışlardı. Bu günahı işleyen birisi onu her şekilde gizleyebilir ancak bunu çok uzun süre yapamaz çünkü bir sözü ya da hareketi onu derhal ele verebilir.

 

Her hareket onu yapan kişiyi açığa vurur. Yaptıkları işler iyi ya da kötü olsa da, insanlar bir şekilde eylemleri aracılığıyla tanınırlar. Mükemmel suç diye bir şey yoktur, her şey eninde sonunda açıklığa kavuşur. Böyle şeylerin olmasının nedeni her türlü anormalliğin kaynağı olan şeytandır ve o kusurludur. Yalnız Rab mükemmeldir ve yalnız o asla yanlış yapmaz. Rab adildir ve adalete hizmet edenler Rab’bin yardımını alırlar.

 

Aynı şey suçlara karışan insanlar için de geçerlidir. Bir suçlu yaptığını öyle açığa vurur ki sanki her şey alnında yazıyor gibidir. Bazıları iyi insan maskesi altında bunu saklamaya çalışırlar ama onlara sadece baktığınızda bile o gülüşlerinin ve görünürdeki nezaketlerinin arkasında bir katilin ya da başka bir suçlunun olduğunu anlarsınız.

 

Hırsızın bakışı kendisini ele verir. İnsanlara nasıl baktığı, nasıl yürüdüğü, hangi jest ve mimiklerinin olduğu, onun nasıl bir hayat yaşadığını gösterir; onun başkalarına ait olanları çaldığını anlayabilirsiniz. Ama gerçek şu ki bu utanç verici işleri yapanlar, yaptıklarının karşılığını Rab’den alırlar.

 

Zina eden kadın giydiği kıyafetlerden, konuşmasından, insanlara bakışından ve yürüyüşünden anlaşılır. Kocasını seviyor gibi görünür ve onun hakkında konuşurken iltifatlar etmekten hiç kaçınmaz. Bilmeyenler onun kocasını sevdiğini ve ona çok saygı duyduğunu düşünürler ama satır aralarını okuyabilenler onun günahlı maceralarının üstünü örttüğünü görebilirler. Aynısı sadakatsiz koca için de geçerlidir; herkese karısının ne kadar değerli olduğunu söyler ama ilk fırsatta hiç utanmadan onu aldatır.

 

Sahtekar politikacıları da konuşmalarından tanırsınız. Kısacası insanların nasıl davrandığını gözlerseniz ne tür insanlarla arkadaşlık etmek istediklerini de anlarsınız. Rab’be hizmet edenlerin nezaketli bakışları, esenlikli ruhları vardır ve kibirli olmazlar (Mezmurlar 15). Çünkü onlar Rab’bin isteğini yapmaktan keyif alırlar.

 

İsa’nın sevgisiyle,

 

Doktor Soares