Günün Mesajı

15/09/2017 - ÖRNEĞİ İZLEMEK

Nitekim bunun için çağrıldınız. Mesih, izinden gidesiniz diye uğrunuza acı çekerek size örnek oldu

1. Petrus 2:21

Bizler İsa’nın adımlarını izlemeye çağırıldık. Bu yüzden Hristiyan birinden İsa yeryüzündeyken insanlara nasıl davrandıysa öyle davranması beklenir.  Rabbimizin örneği her türlü durumda izlenmelidir. Hem sıkıntılara dayanması, hem de yürüttüğü Tanrısal hizmeti ile İsa bize Baba’yı her şeyden çok sevdiğini göstermiştir. Rab’bin çocukları için başka bir alternatif yoktur.

 

İsa her zaman Baba’yı temsil etti. İsa için en önemli şey Rab’bin işini yapmaktı. Yuhanna 14:12’de İsa dedi ki: “Size doğrusunu söyleyeyim, benim yaptığım işleri, bana iman eden de yapacak; hatta daha büyüklerini yapacaktır. Çünkü ben Baba’ya gidiyorum”. Bu söz üzerinde düşünmeli, düşmanın bizi ayartmasına izin vermemeli ve Rab tarafından kullanılma şansımızı kaybetmemeliyiz. Rab’bin yolunu izlemeyenler isyankarlıklarından sorumlu tutulacaklar. Bu yüzden başka şeyleri değil, yalnızca Rab’bin size verdiği görevi öncelik edinin.

 

Tüm Hristiyanların Rab’bin işini yapmanın dünyanın en güzel şeyi olduğunu anlamaları gerekir. Bir insan milyonlarca dolarlık anlaşmalar yapan bir girişimci olabilir, yüz binlerce kişiye iş imkanı sağlayabilir, ama gerçekten başarılı sayılmak istiyorsa zamanını ayırıp Rab’bin işini yapmalıdır. Bu çok kişisel bir şey; her insan için farklı bir görev olabilir. Kiliseye ondalıkları ve sunuları vermek iyidir ama yeterli değildir. Hizmeti onurlandıran kişi Rab tarafından onurlandırılır ve onun tarafından kullanılma sevincini yaşar.

 

İsa asla lanet etmemiştir. O birçok insanın yüreğinde yaşayan akılsızlığa üstün gelmenin yolunu biliyordu. Gittiği her yerde insanları bereketledi. Bu onun bedeninin üyeleri için alınması gereken örnektir. Mesih bu bedenin başı olduğu için insanların yüreklerine dokunup onlara isteğini yaptırmanın yolunu bilir. Rab’bin çağrısına her zaman ‘evet’ deyin.

 

İsa mesajını o günün koşullarında önemli görülen insanlara da, önemsiz görülen insanlara da duyurdu. Gece kendisine gelen din bilginini de, kendisinden yardım isteyen Samiriyeli kadını da kabul etti (Yuhanna 3 ve 4). Rab her zaman hazırdı. Bu yüzden ona ait olanların da kendilerini Rab’be makbul, gerçeğin bildirisini doğru kullanan, alnı ak bir işçi olarak sunmaya gayret etmeleri gerekir (2. Timoteos 2:15). Rab’den aldıklarını hiçbir şeye değişmeyenlere ne mutlu!

 

Rabbimizin gösterdiği örneği izlemek, Rab’bin çocuklarının takınabileceği en doğru tavırdır. Rab’bin işine yatırım yapmaktan daha ödüllendirici hiçbir şey yoktur.

 

İsa’nın sevgisiyle,

 

Doktor Soares