Günün Mesajı

16/09/2017 - ACINACAK DURUM

Eğer yalnız bu yaşam için Mesih’e umut bağlamışsak, herkesten çok acınacak durumdayız.

1. Korintliler 15:19

Acınası hayatlar yaşayan birçok insan var. Bazıları çok üzücü hatalar yapıyorlar, bazıları ise yaşadıkları zamanda karşılarına çıkan her türlü ayartıya kolayca kapılıyor, sonsuz yaşam için hazırlanmıyorlar. Böyle yaşayan Hristiyanlar en acınası durumda olanlardır çünkü Rab’bin evine gitmelerine rağmen aldanmakta, aldatmakta, hatta kimileri suç işlemektedir. Bu onların ölümden sonraki yaşama inanmadıklarını gösteriyor gibidir.

 

Bir hırsızın nasıl bir vicdanı vardır? Böyle insanlar hayatlarını kazanmak için dürüst işler yapmazlar, bunun yerine soygunculuk ve hilekarlığı seçerler. Başkalarına zarar vererek karınlarını doyurup üstlerine giyecek alırlar. Ama insanın ihtiyaçlarını dürüst yollarla kazanmasından daha güzel bir şey yoktur. Emeğinin meyvesini tadanlar çok güzel bir sevinç duyarlar; bu sahtekarların asla yaşayamayacağı bir zevktir.

 

Aldatan bir eş için ne söylenebilir? Kendileri için her şey yolunda giderken böyle insanlar eşlerine ihanet etmenin kötü bir şey olduğunu anlamazlar. Ama kendileri ihanetin kurbanı olduklarında dünyanın en zavallı insanı olduklarını düşünürler ve aldatan kişiyi kendilerini yargıladıklarından çok daha yüksek standartlara göre yargılarlar. Ya da mesela aldatan kişi hastalandığında eşinin kendisiyle sevgiyle ilgilenmesini bekler. Aldatma ruhunun kontrol ettiği insanlar evlerinden bir başkasıyla birlikte yaşamak için ayrılırlar. Ama başkasına ait biriyle nasıl mutlu olabilirler ki? Böyle bir şeyi yapan ya da kabul eden kişi kötü ve şeytani bir karakter sergiler.

 

Dürüst olmayan bir satıcı mesela müşterisi 1 kilogramlık bir şey satın alıp parasını ödediğinde, teraziye ekstra ağırlık koyarak aslında 900 gramlık bir şey satmaya çalışabilir. Kasıtlı olarak yanlış hesaplar yaparak ekstra kazanç elde etmeye çalışırlar. Kimileri de sahte para kullanır ya da başkasının imzasını taklit eder. Rab! Düşmana, yalanların babasına ve tüm yalanların esin kaynağına teslim olanlar insanlar nasıl insanlar oluyorlar! Bir insan kandırdığı ya da kasıtlı olarak incittiği bir insana nasıl güzel sözler söyleyebilir, onun Diriliş Bayramını ya da Doğuş Bayramını nasıl kutlayabilir?

 

Mesela Rab’bin 12 öğrencisinden olan Yahuda’nın örneğine bakalım. Yahuda’nın ulaştığı yerden daha ilerisine gitmek konusunda bir isteği yoktu. Ortak para kutusu ondaydı ve Rab’bin işi için ayrılan paradan aşırıyordu (Yuhanna 12:6) . Eline fırsat geçtiğinde iki kez düşünmemiş, efendisine ihanet etmişti. Sonra utanç içinde İsa’ya ihanet etmesi karşılığında kendisine verilen 30 gümüş akçeyi geri vermek istemiş, en son da kendisini asmıştı (Matta 23:15; 27:3).

 

Dikkatli olun! Eğer ayartıya kapıldıysanız Mesih’e dönün ve ondan bağışlanma isteyin. Günahta yaşamayın çünkü kaybınız sonsuz olur. İsa ile olan mutluluğunuzu gelip geçici bir avuç zevke takas etmeye değmez. Kutsal ve dürüst yaşamak her şeye değer.

 

İsa’nın sevgisiyle,

 

Doktor Soares