Günün Mesajı

17/09/2017 - ACINIZ ALEVLENMESİN

Dilimi tutup sustum,
Hep kaçındım konuşmaktan, yararı olsa bile.
Acım alevlendi.

Mezmurlar 39:2

Mezmur yazarının takındığı tavır, acısının artmasına sebep olmuştu. Rab’bin işini yapan insanlar bile dikkatli olmazlarsa acılarını daha da kötüleştiren kararlar alabilirler. Ancak diğer yandan Rab’bin buyruklarına uyanların acıları dindirilir. Bilge olanlar ve kendilerine verilen görevleri yerine getirenler için her zaman ödüller ve açık kapılar olacaktır.

 

Bazen karşı karşıya olduğumuz durumları daha kötü hale getiren bazı tavırlar sergileriz. Aslında Rab’bin sözünün dışındaki tüm kararlar acı getirir (Süleyman’ın Özdeyişleri 14:12). Eğer benlikte yaşarsak ödenecek bedelin buna değmeyeceğini görürüz (Romalılar 6:20-21). Bu yüzden her durumda yapılacak en iyi şey Rab’bin buyruklarını yerine getirmektir. Rab bizi kendi işini yapmaya çağırdığında bize başka kimsenin sahip olmadığı bir ayrıcalık verir. Bu yüzden sevgili kardeşler; Rab’bin göksel çağrısından kaçmayın.

 

Ayartılar bizi Rab’bin planından uzaklaştırmak için hayatımıza gelir. Şeytan bizi ödülümüze götürecek işlerin farkındadır ve her zaman aldatıcı stratejileriyle karşımıza çıkar. Ama şeytandan gelen her şeyi azarlamalıyız. Yüreğinde ayartıya izin veren kişinin acısı artar. Bu yüzden yapılması gereken doğru şey sizi ayartan şeyden hemen kurtulmayı istemektir. Düşmandan gelen her şey zarara yol açar (Yuhanna 10:10).

 

Kim kulağını yoksulların yakarışına kapatırsa başına bir bela gelir (Süleyman’ın Özdeyişleri 21:13). Rab düşmanın pençesinde olanların yakarışlarını duymamızı ister. Eğer onlara kulaklarımızı kapatırsak şeytanın kötü ve kirli amaçlarını gerçekleştirmesine izin vermiş oluruz. Şeytan ile işbirliğine girmemek için elinizden gelen her şeyi yapın. Ona yardım eden günah işler ve günahın bedeli ölümdür (Yakup 4:17; Romalılar 6:23).

 

Getsemani bahçesinde İsa’nın öğrencileri bir saat için bile İsa’yı izlemeye devam edememişlerdi çünkü uyanık kalamamışlardı (Markos 14:37). Buna benzer şeyler Rab’bin birçok çocuğunun da yaşadığı şeylerdir ama onlar bu durumdan tamamen habersizdirler. Mesela dua etmeye başlar başlamaz esnemeye başlayan insanlar var. Dua için diz çöktüklerinde dizlerinin ağrıdığını veya başka şeyler yapmaları gerektiğini düşünüyorlar. Dua etmeyi bırakıp telvizyonu açıyorlar ve saatlerce izlemelerine rağmen uykuları gelmiyor ya da dua ederken hissettikleri gibi yapmaları gereken bir şey olduğunu hissetmiyorlar.

 

Birçok kişi Rab’bin işini takip edemiyor çünkü gözleri benliğin zevklerinde, zenginliğin çekiciliğinde ve bu dünyanın kaygılarında (Matta 13:22). Bunlardan sakının! Size bir şeyler kaybetmeye mal olsa bile bırakın öyle olsun; yine de Rab’bin buyurduğunu yapın. Yoksa acınız daha da artar. Hemen şimdi Rab’be itaat etmeye karar verin ve Rab’bin sizi çağırdığı şeyi yapın.

 

İsa’nın sevgisiyle,

 

Doktor Soares