Günün Mesajı

18/09/2017 - İKİ BÜYÜK YANLIŞ

Eğer Tanrımız’ın adını unutsaydık,
Yabancı bir ilaha ellerimizi açsaydık

Mezmurlar 44:20

Mezmur yazarı bizden iki önemli yanlışı yapmamamız konusunda uyarıyor: Rabbimizin adını unutmamalı ve yabancı bir ilaha ellerimizi açmamalıyız. Rab’bin adı bize sadece karanlığın üzerinde zafer kazanma gücü vermekle kalmaz, aynı zamanda bize kurtuluşumuzu da verir. Rab’bin kazanmamız için bize yardım ettiği şeyleri saymakla bitiremeyiz.

 

Kim yabancı bir ilahtan yardım isterse iki kez yanlış yapmış olur çünkü yalnızca Rab gerçek Tanrıdır. Rab gücümüzdür ve onu terk etmek büyük bir hata olur. Adına ilah denen başka varlıklar gerçek Tanrı gibi görünmeye çalışabilirler ama aslında onlar kendilerine güvenenlere yardım etme gücünden mahrum, hatta bu insanların işlerini daha da zorlaştıran varlıkladır (1. Korintliler 10:19-22). Bu kötü varlıklar bir Hristiyan Rab’bin adıyla kendisini ve tehditlerini azarladığında korkudan titrer.

 

İsa çarmıhtaki kurbanı ve sonrasındaki dirilişi ile tüm kötü ruhları yenilgiye uğrattı. Bu kaybetmiş, yenik varlıklardan yardım isteyenler aslında yapmaları gerekenin tam tersini yapıyorlar çünkü kötü ruhların insanlığın başındaki tüm belaların sebebi olduğunu bilmiyorlar. Bu varlıklar acımasız ve zalimdir, sevginin ne olduğunu bilmezler, Mesih’teki yerimiz onlara kötü hissettirir ve yiyecekleri avları arayan aç aslanlar gibi her yanda dolaşırlar (1. Petrus 5:8).

 

İsraillilere Rab’bin tek gerçek Tanrı olduğu bildirilmişti (Yasa’nın Tekrarı 6:4). Bu yüzden son sözü sadece onun söylemesi gerektiği gerçeğinin bilincinde olmalıydılar. Bunun anlamlı şudur. Aids, kanser ya da başka bir hastalık Rab’bin kararından sonra söz söyleyemez. Çünkü Rab bize verdiği vaatleri gerçekleştiren Babamızdır. İsa’nın değerli adının gücünün farkında olan ve onu kullanan insanı en ölümcül hastalıklar bile yenemez. Rab kendisine iman edenlerin yararına olacak şekilde çalışmaktadır ve sizin de bunu yapmanız için size yardım eder.

 

İsa’nın adı bize kötü ruhları kovmak için de verilmiştir (Markos 16:17-18). Bu isimde öyle büyük bir güç vardır ki şeytan onu duyduğu anda hemen kaçmak zorunda kalır. İsa’nın adıyla Petrus ve Yuhanna Güzel Kapı denilen yerde bir kötürüme ayağa kalkmasını ve yürümesini emrettiğinde, adam kendisine söyleneni hemen yapabilmişti (Elçilerin İşleri 3:1-10)! İsa’nın adında elçi Pavlus bir kötü ruha genç bir falcının içinden çıkmasını buyurmuştu ve kötü ruh onu dinlemişti (Elçilerin İşleri 16:16-18). Bu isimle sevgili okuyucular, siz de kötü ruhlardan hayatınızı terk etmelerini talep edebilirsiniz; sizi dinleyeceklerdir.

 

Bu yüzden asla bu ismi unutmayın. Gerekli olduğu her zaman bu ismi kullanmaktan çekinmeyin. Dua ederken de bu ismi kullanarak Baba’ya yaklaşabilirsiniz. Bu yüzden dua ettiğiniz sırada bu güçlü ismi mutlaka kullanın. Bu isim diğer tüm isimlerin üzerindedir. Rab’de kesinlikle zafer ve güç kazanacaksınız!

 

İsa’nın sevgisiyle,

 

Doktor Soares