Günün Mesajı

28/09/2017 - İKİ ÇOK ÖNEMLİ İSTEK

Geri ver bana sağladığın kurtuluş sevincini,
Bana destek ol, istekli bir ruh ver

Mezmurlar 51:12

51. Mezmur Davut’un ayartıya kapıldıktan sonraki tövbesinden ve kurtuluş isteyişinden söz ediyor. Kurtuluş sevincinin olmaması onu çok rahatsız ediyordu. Davut hayatı boyunca deneyim ettiği mutluluk sayesinde birçok şarkı yazma esini bulmuştu. Rab ile olan yürüyüşünde bu sevinci tekrar hissetmek istiyordu, çünkü diğer türlü mutlu olması imkansızdı. Yüce Rab’den uzaklaşmış, aldanmışlık ve günah ruhu onu pişmanlıkla baş başa bırakmıştı (2. Samuel 11:1-26).

 

Günaha düşen herkes Baba’dan uzaklaşmanın ne kadar acı verdiğini hisseder. Günler kederli olmaya başlar ve hayat anlamını kaybeder. Ama en çok acıtan şey de Rab’bin varlığında yaşanan günlerin geride kalmış olmasıdır. Mesih’in çarmıhtaki ölümüyle birlikte bu durumu tersine çevirmek mümkün oldu. İnsanın yalnızca tövbe etmesi İsa’nın yüreğinde yaşamasına izin vermesi gerekiyor. Bu kişinin ruhunda gerçekleşmediği sürece o insan dağdan yuvarlanan bir taş gibi diğer insanlara da zarar verecektir.

 

İsrail kralının ruhu neyse ki tekrar mutluluğun yolunu bulmuş, Rab’be yakarmış ve Rab de onun kurtuluş sevincini yenilemişti. Kardeşler, siz de böyle düştünüz mü? Ruhunuzu üzüntü mü kapladı? İnsanların arasında en üzgünü gibi mi hissediyorsunuz? Eğer buna ‘evet’ cevabı veriyorsanız dua ile Baba’ya yaklaşın ve yüreğinizin derinlerinden iyileşmeyi isteyin. Rab sizi iyileştirebilir ve bunu yapacaktır. Ama bu mahkumiyetinize devam eder, vicdanınızın zincirleriyle bağlanmış bir şekilde yaşarsınız ve Rab’be gerçekten hizmet eden insanların yaşadığı zevkleri yaşayamazsınız.

 

Rab ile paydaşlık içinde olduğunuzda kendiniz hakkında iyi hissedersiniz. Sevinçli hissetmek İsa’nın yüreğinize döndüğünün bir işaretidir. Yaptığınız yanlış İsa’nın yüreğinizden gitmesine sebep olmuştu. Mesih ve günah aynı yerde aynı anda bulunamaz. Bu yüzden aklı kötü düşüncelerle dolu olanlar asla Rab ile paydaşlık yaşayamazlar. Rab onun buyruklarını bilenlerin ve onları uygulayanların yüreklerinde yaşar.

Günah Rab’bin bir çocuğunun başına gelebilecek en üzücü şeydir. Şeytan bunun farkındadır ve bu yüzden sizi ayartmak için en çekici insanları gönderir. Böyle zamanlarda eğer insan bilgece davranmazsa diğer insanlardan farklı olduğu için kendisiyle ilgilenildiğini düşünür ve sonunda ayartıya kapılarak şeytanın tuzağına düşer.

 

Tekrar sevincini bulma isteğinin yanı sıra mezmur yazarı Rab’bin cömert ruhunun yardımını da istiyor. Rab’bin elinden korktuğu için Davut gelecekte başka yanlış yapmak istemiyor. Bu yüzden Rab’den kendisine onun buyruklarını tutmaya istekli bir ruh vermesini istiyor. Siz de bunu istemelisiniz çünkü Rab’bin Kutsal Ruhu yaptığınız yanlışları fark etmenizi, onlarla ilgili pişmanlık duymanızı sağlar. İnsanın her an dikkatli olması gerekir çünkü şeytan devamlı sizi avlamak için etrafınızda dolaşmaya devam etmektedir (1. Petrus 5:8). Rab’be size istekli bir ruh vermesi için dua edin. Böylece bir ayartının yaklaştığını hissettiğinizde siz de Davut’un ettiği duanın aynısını edebilirsiniz.

 

İsa’nın sevgisiyle,

 

Doktor Soares