Günün Mesajı

29/09/2017 - KURUMUŞ BİR AĞAÇ OLMAYIN

Ama ben Tanrı’nın evinde yeşeren zeytin ağacı gibiyim,
Sonsuza dek Tanrı’nın sevgisine güvenirim.

Mezmurlar 52:8

Rab her bir çocuğu için bir yol belirlemiştir. Kardeşler, Rab’bin evinde nasıl görüldüğünüzü siz de görmelisiniz. Eğer izin verirseniz Rab isteğini hayatınızda gerçekleştirecektir. Bunun gerçekleşmesi için sizin tek yapmanız gereken Rab ile paydaşlık içinde olmaktır. Mezmur yazarının “zeytin ağacı” ile anlatmak istediği şey Rab için meyve vermektir.

 

Yüce Rab bizi işini yapmamız için kullanır. Mesela dua sırasında, hastaları iyileştirirken, karar vermesi gerekenlere yönlendirişte bulunurken Rab bize yardım eder. Kısacası Rab’bin yönlendirişi altında yaptığımız her şey başkalarına ve tüm topluma fayda sağlar.

 

Yeşil zeytin ağacı gibi olmak ödüllendirici bir şeydir. Ama Kutsal Kitap’ta bazı yerlerinde dalları solmuş ya da kurumuş ağaçlardan da bahseder. Eğer Kutsal Ruh’un yenileyişi için istekli olmazlarsa bu ağaçlar hiçbir işe yaramazlar; sadece kesilip ateşe atılırlar (Yuhanna 16:1-6).

 

Bu yüzden kendinizi yoklayın ve hayatınızın yeşil zeytin ağacı gibi meyve veren bir hayat olduğundan emin olun. Çünkü İsa bir gün meyvelerimizi yoklayacağını ve meyve vermemiş olanların kesilip ateşe atılacağını söylemiştir. Diğer yandan meyve verenler daha fazla meyve vermeleri için budanacaklar.

 

Rab bolca meyve veren ruhların hayatlarına yüceltilir ve Rab’bin evinde yeşil zeytin ağacı olarak kalmanın sırrı Rab’bin merhametine güvenmektir. Bu şekilde yaşayanlar günaha düşmekten korunurlar ama kardeşlerimizden birçoğunun durumu maalesef bu değildir. İnanlılar sendeledikleri zaman bunun Rab’bin işine ciddi etkileri olur. Çünkü gösterdikleri kötü tavırlar birçok insanın kurtuluş planından uzaklaşmasına sebep olur.

 

Baba’nın lütfu olmadığında herkes iğrenç, tiksindirici günahlar işleme kapasitesine sahiptir. Bu yüzden Yüce Rab’bin merhametini aramak biz Hristiyanların hiç durmadan, tüm gücümüzle yapmamız gereken bir şeydir. Rab’bin lütfunu istemeyi ve Rab’bin hoşuna giden şeyleri yapmayı asla bırakmamalıyız çünkü bunlar Rab’bin planını gerçekleştirmemiz için bizi güçlendirirler. Bu sayede her türlü sıkıntılı durumla yüzleşebilir ve onların üstesinden gelebiliriz.

 

Yüce Rab’bi hoşnut eden şeyleri yapmak her türlü işimiz için başarının anahtarıdır. Bunun kanıtı Rab’be geçmişte hizmet etmiş olan insanların örneklerine bakarak görülebilir. Bu insanlar Rab’bin evindeki yeşil zeytin ağaçları gibiydiler. Ama bazıları yanlış şeyler yapmaya başladı ve imanda soğuyarak benliğin isteklerine kulak verdi ya da açgözlülük yaptı. Bunun sonucu ise onlar için çok talihsiz oldu. Kardeşler, bu insanlar gibi olmayın; Rab’bin merhametine güvenin ve yeşil zeytin ağaçları gibi meyve verin.

 

İsa’nın sevgisiyle,

 

Doktor Soares