Günün Mesajı

30/09/2017 - ŞÜKRETMEK VE TAPINMAK İÇİN SEBEPLER

Bense gücün için sabah ezgiler söyleyecek,
Sevgini sevinçle dile getireceğim.
Çünkü sen bana kale,
Sıkıntılı günümde sığınak oldun

Mezmurlar 59:16

Eğer ayartıldığınız zamanlarda yardım aldıysanız, bir kazadan kurtulduysanız ya da bir hastalık için şifa aldıysanız, Yüce Rab’bi övmeyi ihmal etmeyin ve ona şükürlerinizi sunun. Çünkü düşman size zarar vermek ve sizi lekelemek için elinden geleni yapar. Hayatınızda yaptığı kötü işlerin izlerini hep üzerinizde taşımanızı ister.

 

Mesela birisi evliliğinin dışında bir ilişki yaşamak için ayartıldığında buna engel olan açıklanması zor bir şey gerçekleşirse bu, o kişinin insanın yapabileceği en büyük hatalardan birinden korunduğunu ve kurtarıldığını gösterir. Ayrıca Pavlus Rab tarafından kullanılarak zinanın korkunç bir günah olduğunu, çünkü bunun insanın kendi bedenine karşı işlediği bir günah olduğunu söylemiştir (1. Korintliler 6:15-20). Süleyman’ın Özdeyişleri 6:33’te zina eden kişinin hak ettiğinin dayak ve onursuzluk olduğu, bu kişinin utançtan asla kurtulamayacağı söylenir.

 

Rab’bin merhameti bizi her yanımızdan saran ve şeytanın kötü amaçlarına alet olmamaktan koruyandır. Rab’bin uyarısına kulak tıkayarak günaha düşenler yaptıklarının farkına vardıklarında dünyanın en zavallı insanı gibi hissederler. Şeytanın tuzaklarından sakınanlar ise Rab’bin merhametini ezgilerle övmelidir. Çünkü Rab’bin merhameti olmasaydı şeytanın pençelerine kapılacak, belki de hiç oradan kurtulamayacaklardı.

 

Rab’bin halkının bir parçası olmak, tüm kötü işlerden uzakta, ayartılara kapılmadan, başlarımız dik bir şekilde yaşamak çok harikadır. En azından şunu yapabiliriz: Her sabah güneş doğmadan ve günün problemleri henüz başlamadan Rab’bin merhametini sevinçle övebiliriz. Eğer Rab’bin merhameti olmasaydı kimse kendi başına ayakta duramazdı çünkü düşman herkesi ayartır ve eğer insanlar günahın yoğun karanlığından kurtulup ona düşmezlerse Rab’be merhameti için şükretmelidirler. Eminim ki sonsuz yaşama geçtiğimizde Baba bize kaç defa şeytanın bizi yok etmesine engel olduğunu bize gösterecektir. Bu yüzden Rab’be merhameti için mutlaka şükretmeliyiz.

 

Şeytan ayartılmaya uygun olduğunuz zamanları fark eder. Belki üzgün olduğunuz bir gün şeytan ve ona hizmet eden kötü ruhlar kutsallığınıza saldırabilirler. Bu şekilde bizi avlayabilirler. Bunu başarırlarsa neler olabileceğini sadece Yüce Rab bilir. Ama Rab bizi sever ve bizi kurtarır. Rab sığınağımızdır! Bu yüzden şeytan yenilmiştir ve korkunç isteklerini hayatımızda gerçekleştiremez. Özgürüz çünkü Rabbimiz bizim için savaşmış ve kazanmıştır.

 

Rab hep sığınağımızdı, hala sığınağımızdır ve her zaman sığınağımız olarak kalacak, bizi koruyacaktır. Bu yüzden onu her zaman övmeye değer. Teşekkürler Baba!

 

İsa’nın sevgisiyle,

 

Doktor Soares