Günün Mesajı

01/10/2017 - NE YAPACAKSINIZ?

Gerçek sözler sonsuza dek kalıcıdır,
Oysa yalanın ömrü bir anlıktır.

Süleyman’ın Özdeyişleri 12:19

Her zaman gerçeği söylemek kadar iyi bir şey yoktur. Çünkü böyle yapanlar sevinçli hayatlar yaşarlar ve hiç utandırılmazlar. Ama devamlı yalanlar söyleyenler sahte sözlerinin üzerini örtmek için devamlı mazeretler uydurmak zorunda kalır. Bir konuda sorgulandıkları zaman kafaları karışır ve sınandıklarının farkında olmadan telaşlanırlar. Yalancılar sonsuz acılar yaşarlar. Diğer yandan doğruyu söyleyen ağızlar sakindir, eminlikle konuşur ve asla utandırılmazlar. Çünkü Yüce Rab onların yanındadır.

 

İyi bir hikaye dinlemek çok güzeldir ama bir süre sonra onu anlatan kişiye bu hikayeyi hatırlattığınızda eğer utanıp hiçbir şey hatırlamadığını söyler, hatta böyle bir şey anlattığını kesinlikle reddederse hayal kırıklığı yaşarsınız değil mi? Yalancı kişi şeytana hizmet eder ve bu yüzden güvenilmezdir. Böyle insanların hayatlarının her alanında problemler olur, aldatıcı insanlar için hiçbir şey iyi gitmez. Bazen de yalancılar güzel bir şekilde dua etmeyi iyi öğrenirler ve dikkatli olmayanlar onların doğruyu söyleyenlerden daha iyi olduklarını düşünür. Ama böyle kişiler asla Rab’den cevap alamazlar.

 

Yüreğinde düşmanlık besleyen kişi herkes hakkında kötü konuşur. Böyle kişilerin gerçek arkadaşları hiç olmaz. Çünkü hiç gerçek değillerdir. İyi niyetli insanları bile kendilerinden uzaklaştırırlar. Sahte ve aldatıcı davranışları nedeniyle bazı iyi özellikleri olsa bile bunlar bir işe yaramaz.

 

Yalan söyleyen kişi tehlikelidir, enginler enginlere seslenir; yani kötü davranışları olan kişiler kendileri gibi insanları hayatlarına çekerler ve beraber kötülük yaparlar (Mezmurlar 42:7). Böyle insanların ruhları kötülüğün kontrolündedir ve yaptıkları yanlışlara sınır tanımaz, onları saklamak için ellerinden geleni yaparlar. Bunun sonucunda güvende olmanın tek yolu olarak birini öldürmeyi bile düşünürler çünkü onlar yalancıdır ve yaptıkları kötülükleri utanmadan reddedebilirler.

 

Doğruyu söylemeyen insanlara asla güvenemeyiz. Rab bize bu gerçeği açıklayarak doğru yolu öğretiyor: gerçek sözler sonsuza dek kalıcıdır ama yalancılar eninde sonunda yakalanır ve utandırılırlar. Yalancılar asla İsa ile birlikte yürüyemezler çünkü gerçek ile yalan asla birbiriyle uyumlu olmaz.

 

İsa’nın sevgisiyle,

 

Doktor Soares