Günün Mesajı

03/10/2017 - RAB TANRIMIZ VE BABAMIZ OLACAK

Galip gelen bunları miras alacak. Ben onun Tanrısı olacağım, o da bana oğul olacak.

Vahiy 21:7

Rab gerçek bir baba olarak çocuklarının hayatlarıyla ilgilenir. Onun tek isteği bizim zenginleşmemiz, sağlıklı olmamız, her konuda başarılı olmamızdır (Mezmurlar 1:3; 3. Yuhanna 2). Bir başka ifadeyle, Rab hiçbir eksiğimizin olmamasını ister. Bunun anlamı her şeyi miras alabilmek için bazı zorluklarla yüzleşeceğimizdir. Bunlardan bazıları çok zor olacak olsa da hiçbirinden korkmamıza gerek yoktur.

 

Rab “galip gelen” derken kimseyi kayırmadığını açıkça belirtir. Yani bazı insanların bu dünyaya her konuda başarılı olmaya hazır olarak gelmiş oldukları fikri Kutsal Kitaba uygun değildir. Bu Kutsal Metinlerin bazı bölümlerinin dikkatten kaçması sonucu oluşan bir yanlış anlaşılmadır. Bu düşmanın, yani şeytanın uydurduğu bir fikirdir. Doğru olan fırsatların herkes için eşit olarak sunulduğudur.

 

“Galip gelen” ifadesi herkesin zaferli olabileceğini göstermektedir. Rab eğer bu dünyada başarılı olacak şanslı kişileri önceden seçmiş olsaydı, böyle bir şey söylemezdi. Ben, siz ve herkes için bu aynıdır: hepimizin zafer kazanma potansiyeli vardır. Sadece yaratıcımızın bizim için yazdığı ‘kullanma kılavuzu’nu, yani Kutsal Kitap’ı okuyun. O zaman her şeyi nasıl yapacağınızı ve kendinizi nasıl harekete geçireceğinizi de bileceksiniz. Zafere ulaşanlar için bir ödül vardır: onlar her şeyi miras alacaklar.

 

Bu dünyanın ve ruhsal dünyanın tüm güzellikleri Rab tarafından yaratılmıştır ve ona aittir. Ama bu dünyalar hakkında pek az şey biliyoruz çünkü Celile’nin Kana köyündeğil düğün gibi, en güzel şeyler en sona saklanmıştır (Yuhanna 2:1-11). Rab’bin Sözü, Rab’bin kendisini sevenlere hazırladığı hazineler için hiçbir kulağın duymadığı, hiçbir gözün görmediği, hiçbir yüreğin arzulamadığı şeyler demiştir (1. Korintliler 2:9). Bu yüzden galip gelenler sadece sonsuz yıkımdan kurtulmakla kalmayacak, aynı zamanda sonsuz göksel zenginlikleri de miras alacak. Diğer yandan, galip gelenler dışındakileri büyük bir kayıp beklemektedir.

 

Anlayışımızın ötesindeki Rab’bin muhteşem göksel mirasının yanı sıra, Rab Tanrımız ve Babamız da olacak. Bunun anlamı bizim için imkansız diye bir şeyin olmayacak olmasıdır. Rab bizim yanımızda olacak ve her türlü ihtiyacımızı karşılayacak. Rab’bin işleri göz açıp kapayıncaya kadar gerçekleşir; hiçbir hazırlık ya da mantık gerektirmez.

 

Kutsallık savaşını kaybetmeyin çünkü kutsallığa sahip olmayan kimse Rab’bi göremeyecek (İbraniler 12:14). Yüce Rab ruhsal savaşlarını kaybetmeyenler ve onun isteğini yerine getirenlerin Tanrısı ve Babası olacak.

 

Kardeşler, eğer böyle yaparsanız sonsuz yaşamınız bolca bereketlenir. Bu fırsatı kaçırmamak için gereken her şeyi yapın.

 

İsa’nın sevgisiyle

 

Doktor Soares