Günün Mesajı

04/10/2017 - BÖYLE YAŞAMAK İMKANSIZDIR

Çünkü gece gündüz
Elin üzerimde ağırlaştı.
Dermanım tükendi yaz sıcağında gibi.

Mezmurlar 32:4

Rab’bin yüreğine uygun gördüğü bir adam olmuş olsa da (1. Samuel 13:14), Kral Davut günah işlemiş ve suçu ona çok sıkıntı getirmişti. Kim olursa olsun bir insan doğru yoldan ayrıldığında Rab’bin elinin ağırlığını hisseder. Rab’be ait olduğumuz için günah işleme özgürlüğümüz yoktur; tam tersine Kutsal Kitap’ın buyrukları kutsal olmamız için bize verildi; çünkü Rab kutsaldır (Levililer 11:44).

 

İsrail’in büyük kahramanı günah işlemişti ve bu yüzden bunun sonuçlarıyla karşılaştı. Bu sonuçlar Rab’bin buyruklarına uymayan herkesin yaşayacağı şeylerdir. Günah Babamızın yüreğine üzüntü verir, bu yüzden böyle durumlara düşmemeye gayret edin.

 

Rab’bin elinin ağırlığı Davut’un üzerinde artmıştı. Günah işlendiği zaman dua etmek, dünyanın zevklerinden keyif almaya çalışmak ya da yapılan yanlışı unutmaya çalışmak faydasızdır. Yanlışını Yüce Rab’be itiraf edip tövbe etmeseydi Davut günahın boyunduruğu altında tutsak olarak kalacaktı. Ama neyse ki Rab ile oyun oynayamayacağımızı ya da onu kandıramayacağımızı öğrenmişti.

 

Kardeşler, bir ayartıya kapılıyorsanız dua ile direnin ve Rab’den sizi kurtarmasını isteyin. Şeytana daha fazla kulak vermeyin. Rab’bin affını isteyin ve Büyük Yargı Günü gelmeden önce kötülüklerinizden kurtulun çünkü hala elinizde temizlenme fırsatı vardır. Eğer Rab’bin yargısının önüne affedilmemiş olarak gelirseniz bu sonunuz olur (Luka 12:58-59) çünkü bu durumdakilere Hristiyan da olsalar kayıp da olsalar merhamet edilmeyecek.

 

Rab’bin elinin gece gündüz üzerinde ağırlaşması demek, Davut’un düşmana hayatında etkin olması için düşmana izin vermiş olması demekti. Aynısı tövbe edip Rab’be yönelmeyenler ve kötülük yaptığı kişilerden özür dilemeyenler için de geçerlidir. Eğer düşman bir insanın hayatına sıkıntı vermek için izin isterse, Rab şeytana izin verir ve bu o kişinin iyiliği içindir; çünkü bazı insanlar ancak sıkıntı çektikten sonra tüm yanlışlarını terk etmektedirler. Ama kardeşler, kötülüğün hayatınıza girmesine izin vermemek sizin elinizdedir. Buradaki büyük tehlike şudur ki, eğer ölmeden önce tövbe etmezseniz sonsuz yaşamda lanetleneceksiniz Bilge olun ve sizi yıkıma götürebilecek her şeyden kurtulun. Hala durumunuzu telafi etmeniz için zaman var. Böyle yaparak Rab’bin elinin hayatınızda daha fazla ağırlaşmamasını sağlarsınız.

 

Günahlarını saklayanlar zenginleşemezler (Süleyman’ın Özdeyişleri 28:13) çünkü onların yakarışları yaz kuraklığı gibi olur, kimseyi ikna etmez. Bazen kilisedekileri ‘sarsan’ esinli bir söz paylaşılır ama günaha düşmüş olanlar bunu fark etmezler bile. Kesin olan şey şudur ki günah işleyip tövbe etmeyenler asla esenlik bulamazlar.

 

Eğer başka birine yaptığınız şeyden dolayı utanç duyuyorsanız bu işi sonraya bırakmayın, hemen o kişiden özür dileyin. Eğer iş vereninizden ya da bir başkasından bir şey çaldıysanız, çaldığınız miktarın tamamını geri iade ettiğinizden emin olun. Eğer başka günahlar işlediyseniz gereken bedeli ödeyin ve yaptığınız yanlışı itiraf edin. Sonsuz mutluluğunuzu utançla takas etmeyin!

 

İsa’nın sevgisiyle,

 

Doktor Soares