Günün Mesajı

08/10/2017 - RAB DOĞRUDUR

Ama yoksul büsbütün unutulmayacak,
Mazlumun umudu sonsuza dek kırılmayacak.

Mezmurlar 9:18

Şeytan için her türlü olumsuz sıfatı kullanıyoruz; Rab ise tüm olumlu sıfatlara layık olandır. Bunlardan biri “doğru olan”dır. Rab öfke krizleri geçirmez, öfkelenip bir kötülük yapmaz. Kötülük Babamızın yakınına bile gelemeyecek bir şeydir. Rab’bin işleri temizdir, mükemmeldir, sevgiyle ve adaletle yapılır. Yüce Rab günah içinde olanlara bile merhamet ve şefkatle bakar. Günahın kontrolü altındakilere ve ayartıya kapılanlara yardım etmeye çalışır; çünkü günah ve ayartı onlara teslim olanlar için çok yıkıcıdır.

 

Ayartı düşmanın insanları iyilik yolundan uzaklaştırmak için kullandığı ana silahıdır. İnsanlara mümkün olan her yoldan saldırıp kendi tekliflerini onlara sunar. Ama ayartılmış olanların ve kurtuluşa ihtiyaç duyanların mahvolması gerekmiyor. Onların şeytanın tuzaklarından kurtulmak için sevgiye, anlayışa ve kendilerine uzatılan bir yardım eline ihtiyaçları vardır (Luka 22:31-32).

 

Rab’bin Petrus için söylediği gibi, şeytan bir insanı ayarttığında onu kalburundan geçirmek ister. Ayarttığı insana en büyük çılgınlıkları yaptırabilir, İsa’yı ret bile ettirebilir. Eğer bir insan Rab’bin Oğlu’nu reddedebiliyorsa başka neler yapmaz? Şeytanın tuzaklarına düşen erkekler ve kadınlar zina eder, yalan söyler ve başka günahlar işler. Düşmanın en çok istediği şey ise ‘hiç’ günah işlememiş ‘iyi insanlar’ın kalkıp ilk taşı atmasıdır. Bu yüzden Rab’bin sözünün duyurulması ve uygulanması gerekir çünkü o taşı atabilecek günahsız kimse yoktur. Rab taşlamayı değil, kurtarmayı ister.

 

İsa karanlığın güçleriyle mücadele ederken derin bir acı içindeydi ve teri toprağa düşen kan damlalarını andırıyordu (Luka 22:44). Hiç günah işlememiş olmasına rağmen günahkarları mahkumiyetten kurtarmayı istemişti. Kaderimiz Rab’bin Oğlu’nun kararına bağlıydı. Eğer kollarını bağlayıp bunu yapmayı reddetse, sonsuza dek kayıp olacaktık. Ama ayartıcıya karşı direndi ve düşman utandırıldı; bu sayede tüm insanlık yıkımdan kurtuldu. Düşmanla işbirliği yapmadan ve masumları yıkıma mahkum etmeden önce bunu bir düşünün.

 

Bu işi kim yapacak? Şeytanın gücünün etkisi altındaki birini kurtarmaya kim gönüllü olacak? Şeytan ayartılarını kullanarak değerli ruhları kendi kirli ölüm yoluna çekebilir. Kayıp insanları kurtarabilecek olanlar ise Rab’bin çocukları olan bizleriz. Onlara taş atmayın, Rab’bin armağanlarını verin; bu armağanlar bağışlanma ve özgürlüktür. Rab’bin özgürleştiği gerçekten özgür olur. Rab’bin işinde sizi kullanmasına izin verin.


İsa’nın sevgisiyle,

 

Doktor Soares