Günün Mesajı

09/10/2017 - HER ŞEYİ RAB’BE GETİRİN

Ya Rab, bütün özlemlerimi bilirsin,
İniltilerim senden gizli değil.

Mezmurlar 38:9)

Rabbimizin kim olduğunu bilmeyen birçok insan isteklerini ve günahlarını ondan saklıyor. Bu bir hatadır çünkü Rab her şeyi bilendir; ondan saklanabilecek hiçbir şey toktur. Mesela Rab Amazon ormanlarındaki bir ağacın en küçük yaprağını görebilir. Her şeyi başlangıcından sonuna kadar kaydeder (İbraniler 4:13) çünkü ondan saklı olan hiçbir şey yoktur.

 

Kardeşler, düşünceleriniz daha aklınızda oluşmaya başlamadan önce Rab onları bilir (Mezmurlar 139:1-4). Bu yüzden yanlış ve yasak istekleriniz varsa Yüce Rab onların hepsini biliyor. Yapılacak en iyi şey dua etmek ve her şeyi ona itiraf etmektir. Yanlış olan hiçbir şeyin aklınıza girmesine izin vermeyin çünkü onlar dualarınızın duyulmasına engel olurlar. Eğer ayartılırsanız bunu da Rab’den gizlemeyin. Dua edin ve günahınızı itiraf edin. Rab’be o yanlışı keyif alarak yaptığınızı, ama yanlış olduğunu bildiğiniz için şimdi bundan kurtulmak istediğinizi söyleyin.

 

Rab’be her şeyi dürüstçe itiraf ettiğimizde merhamet buluruz ama doğruyu söylemediğimizde çok şey kaybederiz (Süleyman’ın Özdeyişleri 28:13). Baba çocuklarının ikiyüzlülük yapmalarını istemez. Şeytan bunu bildiği için yanlışlarınızı gözünüzde küçültmek için elinden gelen her şeyi yapar. Herkesin aynı şeyleri yaptığını, bugünlerde bunun normal olduğunu, yapmayanların eski kafalı insanlar olduklarını söyler.

 

Hiç kimse düşmanın yalanlarının kendisini etkilemesine izin vermemelidir (1. Korintliler 6:9-11). Günahınızı ilk işlediğinizde bundan keyif aldınız mı ve Rab ile paydaşlığınız devam etti mi diye hafızanızı yoklayın. Kutsal Ruh bir şeyin günahlı olup olmadığını bize söyler ve yüreğimizde esenliğin olmaması doğru yoldan uzaklaştığımızın bir hatırlatıcısıdır. Bu yüzden yapılacak en iyi şey doğru yola dönmek ve Yüce Rab ile ilişkimizi düzeltmektir.

 

İsteklerinizi Rab’bin önüne getirin. Bunu dua ile yapın ama önce davranışlarınızı Rab’bin Sözünün öğretisiyle kıyaslayın. Eğer Söz’e uygunsa o zaman istediğiniz şey iyidir; Rab’bin önüne getirebilirsiniz. Eğer isteğiniz Söz’ün onaylamadığı bir şeyse onunla ilgili dua etmeyin bile. Tabi yüreğinizde böyle bir istek duyduğunuz için Rab’den özür dilemek isteyebilirsiniz. Kutsal Kitap’ın yasakladığı hiçbir iyi şey, onayladığı hiçbir kötü şey yoktur.

 

Rab’bin Sözü hayatımız için kılavuzdur. Rab’bi ona kulak vererek hoşnut ederiz ama onu dinlemediğimizde kendimizi Rab’bin varlığından uzaklaştırırız. Böyle olduğunda Baba’ya yakarmalısınız. Rab ruhunuzda neler olup bittiğini bilir ve sizden bununla ilgili konuşmanızı ister. Eğer Rab’bi dinlerseniz ödüllendirilirsiniz.

 

İsa’nın sevgisiyle,

 

Doktor Soares