Günün Mesajı

10/10/2017 - ARACILIK YAPMANIN GÜCÜ

Eyüp dostları için dua ettikten sonra, RAB onu eski gönencine kavuşturup ona önceki varlığının iki katını verdi.

Eyüp 42:10

Eyüp’ün hikayesi Rab’bin bir insanın hayatını nasıl iyileştireceğinin güzel bir örneğidir. Rab’bin bu hizmetkarının yaşadığı sıkıntı başka kimsenin yaşadığı bir sıkıntı değildi. Yeterince aydınlanmadığı için bir günah işlemişti ama sonra arkadaşları için merhametle dua etti ve Yüce Rab ona şifa verdi. Hatta düşmanın kendisinden aldığı varlığının iki katını verdi.

 

Şeytan Eyüp’ün üzerine nefretini yağdırmıştı: Eyüp çocuklarını kaybetti, mallarını kaybetti, sağlığını kaybetti ve eğer karısını dinleseydi kurtuluşunu da kaybedecekti. Görünüşe bakıldığında doğruluk yapmanın, lekesiz kalmanın ve doğru birisi olmanın hiçbir işe yaramadığının örneği gibiydi; ama sonunda bunun tam tersini ispat etti. İçinde Tanrısal tohum olan herkesin yapması gereken de budur.

 

Sıkıntı zamanında bu iman atamız imanla direndi ve kazandı. Eyüp’ün savaşı bize Yüce Rab’be güvenmeye değdiğini gösteren bir derstir. Rab her şeyi bilir ve ona güvenenleri kurtarır. Eyüp’ün derin sıkıntılar çektiğini fakat sonunda iyileştiğini görüyoruz çünkü Rab için umutsuz vaka diye bir şey yoktur; en akılsızlar bile özgürleşebilir.

 

Gerçek şu ki eğer Rab toplumun dışındakileri kurtaramasaydı gerçekten Tanrı olmazdı. Ve bu Rab bize barıştırma görevini de vermiştir (2. Korintliler 5:18-19). Bu yüzden herkes için bir çare vardır; kayıp olanlar için bile. Ama şeytanın etkisi altında kalanların akılları doğru çalışmaz çünkü şeytan onun aklını kontrol eder. Neyse ki herkesi şeytanın kontrolünden kurtarabilecek gücümüz vardır.

 

Eğer bir insan kutsallığına, sağlığına ya da Rab’de kazandığı başka şeylere saldıran şeytana karşı koymakta zorlanıyorsa, Yüce Rab’be olan inancı yoktur. Çünkü iman Rab’den gelir, Rab’bin bir parçasıdır ve bu yüzden günahın kirli bataklığının en derinindekileri bile kurtarma gücüne sahiptir.

 

Rab’bin görkemi insanları yeni varlıklara dönüştürür. Çünkü Rab’den yeniden doğan herkes dünyayı yener. Kardeşler, bu yüzden savaşın ve kazanın; çünkü böyle yapan yüreğinin gerçekten Baba’ya ait olduğunu kanıtlar. Diğer yandan vazgeçenler düşmanı sevdiklerini ilan etmiş olurlar.

 

Bu Rab’bin size özel olarak söylediği bir sözdür: Güçlü olan ve eve dönün. Eviniz yeryüzünü ve gökyüzünü yaratan Rab’bin yanıdır, düşmanın yanı değildir. Yüce Rab şu anda size kollarını açmaya hazırdır.

 

İsa’nın sevgisiyle,

 

Doktor Soares