Günün Mesajı

11/10/2017 - BİLGECE BİR KIYASLAMA

Öyle bir sevinç verdin ki bana,
Onların bol tahıl ve yeni şaraptan aldığı sevinçten fazla.

Mezmurlar 4:7

Bazı şeyleri kıyaslamak ve hangilerinin daha iyi olduklarına bakmak iyidir. Dünyada olumsuz olaylar daha baskın bir durumda ve bunlar Rab’bin birçok çocuğunu da etkliliyor. Dualarda genelde şikayetler ve yardım yakarışları duyuyoruz. Elbette bunları Rab’be ifade etmekte yanlış olan hiçbir şey yok, ama insan birçok zaman bereketini aldıktan sonra Rab’be teşekkür etmeyi hatırlamıyor.

 

Sorunlarımızın gücüne inandıkça onlar daha da artarlar. Eğer Rab’be kulak vermeyi bırakırsak düşman gözümüzde daha da büyür. Kardeşler, aldığınız tehditlerin karşısında kaygılanmanız zayıflık belirtisidir ve ayrıca bu şekilde düşmana sizi kandırma iznini vermiş olursunuz. Bu yüzden kötü amaçları olan kişilerin sizi kandırmasına izin vermeyin ve yalnız Kutsal Kitabın söylediğine kulak verin; çünkü bunu yapan asla çıkmaz sokaklara girmez. Rab’be güvenenler için sorunlar sadece bu insanların Yüce Rab’deki güçlerini kanıtlama fırsatlarıdır (Yuhanna 16:33).

 

Mezmur yazarı Rab ile karşılaştığında yüreği sevinçle dolmuştu. Sonra minnettarlık içinde yaşadığı hisleri, bol tahıl ve yeni şarap ile mutlu olan çiftçilerinkiyle kıyaslamıştı. Bol hasat aldıkları için Rab’bi öven mutlu insanların görüntüsü aklındaydı, ama Rab Tanrı’nın kendisine verdiği sevincin çiftçilerin mutluluğundan daha büyük olduğunu söylüyordu. Aynı şekilde sevgili kardeşler; Baba sizin için başkalarında gördüklerinizden daha fazlasını yapacak.

 

Minnettarlık Rab’bi övmenin en iyi yollarından biridir. Gerçekten Rab’be minnettarlık duyan kişi, kendisine verilen bereketin başkalarında gördüğünden daha büyük olduğunu fark edebilir ve Rab onun hayatında daha yoğun bir şekilde çalışabilir. Diğer yandan Rab’bin verdiği bereketleri hor görenler, sonunda bu nankörlüklerinin Rab’bin onların isteklerini gerçekleştirmesine engel olduğunu anlarlar.

 

Bir defasında İsa, rahiplere görünmek için kendisinden merhamet dileyen on cüzamlıya buyruk vermişti. Yoldayken onlardan bir tanesi iyileştiğini anladı ve teşekkür etmek için İsa’nın yanına döndü. Diğerleri ise şifa aldıkları halde yollarına devam ettiler ve dönmediler (Luka 17:12-19). Cüzamlılar kendilerine buyurulduğu gibi rahiplere göründüler mi bilmiyoruz. Ama Rab’be nankörlük yapmak bugün olduğu gibi o zaman da oldukça yaygındı. Oysa onlardan biri farklı bir şey yapmış, teşekkürünü dile getirmişti. Rab bunu takdir etti ve bu adam kurtuluşuna kavuştu. Rab’be teşekkür etmek kesinlikle iyi ürün vereceği belli olan bir tohumu ekmek gibidir.

 

İsa’nın sevgisiyle,

 

Doktor Soares