Günün Mesajı

14/10/2017 - SAYGI YETERLİ DEĞİL

Ey RAB’den korkanlar, RAB’be güvenin,
O’dur yardımcınız ve kalkanınız!

Mezmurlar 115:11

Rab’den korkmak ve Rab’be saygı göstermek onun söylediği her şeye dikkatini vermek, kendini ona tamamen teslim etmek demektir. Ama bu tek başına yeterli olmaz. Aynı zamanda Yüce Rab’be güvenmeli, onun gücünden şüphe duyuyor gibi hareket etmemeliyiz.

 

Rab bize asla gereksiz şeyler söylemez. Hatta işin aslı şudur ki; Rab’bin bize boş zamanlarımızda bile öğrettiği şeyler son derece önemlidir. Aklımızın ve ruhumuzun dinlenecek, rahatlayacak zamanlara ihtiyacı vardır; ama bu Rab’bin varlığından uzaklaşmamız için bir sebep değildir.

 

Etrafınızdaki herkes çözüm olmadığını söylediğinde inanmayı sürdürmelisiniz. Eğer doğru yolları denediyseniz fakat hala sorununuz çözülmediyse, çıkış yolu olmadığı düşüncesine kapılmayın. Göksel Baba’ya güvenin ve onun kimsenin kapatamayacağı kapıları açtığına şahit olun. Rab yıkıma gitmeyen tek yoldur. O tüm sıkıntılarımızın çözümüdür!

 

Yüce Rab’be güvenen bizler onun gerçek yardımımız olduğunu da biliriz. Bu yüzden gücümüz tükendiğinde ve hayatımızdaki her şey havlu atmamızı söyler gibi göründüğünde, Rab gelip bizi ayağa kaldırır. Rab’bin adı kararsızlık ve ayartı zamanlarında sığınabileceğimiz güçlü kalemizdir. Rab onu arayan bir insanı asla hor görmez; tam tersine çocuklarından hiçbirinin kayıp gitmemesi için derhal yardımcı olur.

 

Rab anlayışımızı artırarak bize kötülüğe hoşgörü göstermememiz gerektiğini öğretir. Çünkü eğer bir kötülüğü derhal kendimizden uzaklaştırmazsak kirlenebiliriz. Yüce Rab her türlü zorlukta ve ayartıda yardımcımızdır. Onun kalkanımız olmasına izin verdiğimizde karanlığın okları bize asla ulaşamaz. Kardeşler, şeytan alevli oklarını üzerinize yağdırırken sizi her yandan kuşatıp çıkış yolunuz olmadığını söyleyebilir (1. Petrus 5:8). Ama hayatınızı kurtaran Rab hiç şüphe yok ki bu saldırıların size ulaşmasını da kolaylıkla engelleyebilir.

 

Rab’den korkmanın yanında aynı zamanda ona güvenmelisiniz de. Hayatınızda her şeyin iyi gitmesi için dua etmeli ve Rab’be yakarmalısınız; Rab size cevap verecektir. Rab ile ilgili konularda tereddüt söz konusu değildir. Rab’bin gücü söz verdiği her şeyi yapmaya yeter (Romalılar 4:20-21). Onunla her türlü krizi aşabilirsiniz. Bu yüzden Rab’bin yardımını asla hor görmeyin. Rab önünüze çıkan her türlü zorlukla yüzleşmeniz ve onu yenmeniz için ihtiyacınız olan gücünüzdür. Ama gerçekten ona saygı duymayı ve güvenmeyi unutmayın!

 

İsa’nın sevgisiyle,

 

Doktor Soares