Günün Mesajı

15/10/2017 - BEREKETLER HERKES İÇİNDİR

Küçük, büyük,
Kendisinden korkan herkesi kutsayacak.

Mezmurlar 115:13

Yüce Rab hiç kimseyi kayırmadığını herkesin bilmesini istiyor. Afrikalı, Asyalı, Avrupalı ya da aborjin kökenli olmanız önemli değildir. Yaratıcı her insanı kendi benzeyişinde yaratmıştır (Yaratılış 1:26). Rab’bin sözüne güvenenler zaferlilerden üstün olacaklardır. Bu işin sırrı Rab korkusudur!

 

Rab insanları zina konusunda uyarmasının nedeni zinanın insanı Rab’den ayıracak çok ciddi bir şey olmasından dolayıdır (Matta 5:27-28). Aynı şey yalancılık, kıskançlık, nefret ve Söz’ün ayıpladığı diğer şeyler için de geçerlidir.

 

Kardeşler; şeytan çok sinsidir. Yani onun önerilerini düşünmek ya da onlarla ilgili konuşmak bile sizi kirletebilir. Bu yüzden günaha hiç kulak asmayın ve şeytanın teklifleriyle ilgili düşünmeyin bile. Rab’bin ayıpladığı her şeyden kaçın ve tek bir dakika bile onları düşünmeyin.

 

Zafer vaadi Rab’den korkan herkes içindir. Ama bazı insanlar Rab’bin buyruklarına kulak vermeyip Yüce Rab’bi hor görüyorlar. En iyi pastörün vaaz verdiği en yii kilisenin üyesi olmak, orada ondalık ve sunular vermek yeterli değildir. Yüce Rab’den korkmalı, ona saygı duymalı ve buyruklarını yerine getirmeliyiz. Çünkü Rab bereketlerinin bu şekilde yaşayanlara verileceğini söylemiştir. Rab’den korkmayanlar düşmanın saldırılarına uğramaya devam ederler ve bunun sonunda da İsa’nın verdiği bol yaşama kavuşamazlar (Yuhanna 10:10).

 

Kendi kendini yoklayarak Rab’bin bereketlerinin hayatında olup olmadığına bakmak iyi bir fikirdir. Çünkü bereketlerin hayatımızda olmaması Rab’be saygı duymadığımızın göstergesidir. Dindarlığın Göksel Baba’ya olan gerçek saygı ile hiçbir ilgisi yoktur. Hatta çoğunlukla dinlerin öğrettiği davranışlar Rab’be saygısızlık eder. Kutsal Metinler’de yeri olmayan tüm törenler faydasız ve hatta bazen şeytanidir.

 

Rab hiçbir işinde eksik değildir (Yasa’nın Tekrarı 10:17-18). O herkesi eşit miktarda bereketler. Büyük-küçük, zengin-yoksul, doktor-eğitimsiz, siyah-beyaz, erkek-kadın ayrımı yapmaz. Rab kimseyi kayırmaz. Bu yüzden hiç kimse Rab’bin bu tür bir kararından ötürü bereket alamadığını düşünmemelidir. Bu doğru değildir! Yüce Rab kimseyi kayırmaz, kimseye ayrımcılık yapmaz.

 

Rab’bin bu sözü bize gerçeği göstermektedir. Eğer Rab’bin ayrımcılık yaptığı kimse yoksa o zaman siz de bereketinizi alabilirsiniz. Tek yapmanız gereken Rab’be saygı göstermek, yani onun buyruklarını yerine getirmektir. Rab’bin yasakladığı şeyleri yapmayın, yalnız onayladıklarını yapın. Böylelikle bereketlerin hayatınıza yağacağından emin olabilirsiniz!

 

İsa’nın sevgisiyle,

 

Doktor Soares