Günün Mesajı

16/10/2017 - RAB’BİN TASARISINI GERÇEKLEŞTİRMESİNE İZİN VERİN

RAB sizi,
Sizi ve çocuklarınızı çoğaltsın!

Mezmurlar 115:14

Düşmanla işbirliği yaparak Rab’bin vaatlerinin gerçekleşmesine engel olmak çok kötü bir fikirdir. Çünkü Rab’bin gücü her şeye yeter ve bu yüzden onun planlarının gerçekleşmesine engel olmaya çalışan her şeyi ortadan kaldırır. Rab bir konu hakkında bir şey söylediğinde, sözü ne amaçla söylenmişse o amacı gerçekleştirir. Vaftizci Yahya’nın babası Zekeriya’nın yaşadıklarını hatırlayın. Meleğin kendisine getirdiği mesaja inanmadığı için sesini kaybetmişti. Aynısı Rab’bin gücünün planlarını gerçekleştirmesine engel olmaya çalışanların da başına gelecektir (Luka 1:13-20).

 

Rab’bin bedeninin üyeleri olarak kabul edilenlerin hayatında, Rab’bin planı sekteye uğramamalıdır. Şunu bir düşünün: Yetkili bir adam ya da bir kadının bir planı var ve bunu gerçekleştirmek istiyor ama birisi ona engel oluyor. Bu yetkili öfkelenip amacına ulaşmak için ne gerekiyorsa yapardı değil mi? Rabbimiz için de aynısı geçerlidir. Rab bir şey yapmaya karar verdiğinde bize bir buyruk verir. O zaman biz de üzerimize düşeni yapmalı, Rab’bin işini sekteye uğratmamalıyız.

 

İnananlar için Rab’bin tasarılarının sınırı yoktur. Eğer Yüce Rab sizi işini yapmanız için seçerse, bunu başarmanızı sağlayacak olan şey sizin becerileriniz değil, Rab’bin gücü olacaktır. Rab ile işbirliği yapanlar, ki onu izleyen birisine bir bardak su vermek bile buna örnektir, hiçbir şekilde ödülsüz kalmazlar (Matta 10:42). Rab kendisine yaptığımız iyilikleri hatırlar, işine hizmet etmeyenleri de asla unutmaz. Bunun bir örneği Meroz halkının başına gelmiştir. Bu halk Barak ve Debora’nın yaşadığı çağda yaşamış bir halktı ve İsrail’e yardımcı olmadıkları için lanetlenmişlerdi (Hakimler 5:23).

 

Kardeşler; Rab’bin isteği devamlı daha çok gelişmeniz ve böylece şeytanın sizi kandıramamasıdır. Şeytan Rab’bin size verebileceği her şeyi verdiğini, artık başka verecek hiçbir şeyi olmadığını söyler. Bu bir yalandır! Günün her saatinde Rab size yüreğinizin isteklerini vermeyi, böylece hayatınız için olan tasarını gerçekleştirmeyi istiyor. Eğer Yüce Rab ile işbirliği yaparsanız ödüllendirilirsiniz. Ayrıca Rab’bin planı sadece sizin için değil, tüm aileniz içindir.

 

Yeşu’nun yaptığını yapın: o kendisinin de ev halkının da Rab’be hizmet edeceğini ilan etmişti (Yeşu 24:15). Hizmet edilebilecek iki isim vardır: Rab ve şeytan. Tek gerçek Rab’be hizmet etmeyen şeytana hizmet eder; şeytan ise bir yalancıdır. Göksel Baba hizmet edilmeye tek layık olandır çünkü o her zaman sözlerini tutar; ağzından çıkanları onurlandırır. Ama düşman bir yalancıdır ve asla sözünü tutmaz. Bu yüzden şeytana inanan ve onunla işbirliği yapan her zaman aldanır.

 

Yüce Rab verdiği sözleri gerçekleştirme konusunda sadıktır. Babamızın verdiği bir sözü unuttuğu ya da iyi isteğini gerçekleştiremediği tek bir zaman bile olmamıştır çünkü o Kutsal Kitap’ta kim olduğunu söylediyse odur (Çölde Sayım 23:19). Bizler de onun sözünde kim olduğumuz söyleniyorsa oyuz. Eğer Rab’bin söylediklerine güvenmiyorsanız dua etmenizin bir anlamı yoktur.

 

Rab’bin sizi çoğaltacağı sözünde yazılmıştır. Sizin tek yapmanız gereken onun vaadine inanmak ve onun işine hizmet etmektir. Şu anda nasıl bir durumda olursanız olun evrendeki en yüksek otoritenin sözü sizin çoğalacağınızı söylüyorsa çoğalacaksınız! Rab’bin sözüne bağlı kalın; size vereceği bol ve bereketli yaşam için ona şükredin!

 

İsa’nın sevgisiyle

 

Doktor Soares