Günün Mesajı

21/10/2017 - UNUTULMUŞ İSTEKLER

Ne olur, ya RAB, kurtar bizi,
Ne olur, başarılı kıl bizi!

Mezmurlar 118:25

Şeytan ona hizmet edenlerle değil, Rab’be hizmet edenlerle ilgilenir. Düşman, Hristiyanları Rab’bin varlığından kopararak onlara Kutsal Kitabın vaatlerini unutturmak için elinden gelen her türlü stratejiyi kullanır. Mezmur yazarı bunu iyi biliyordu ve bu yüzden Rab’be iki vaadi için yakarmıştı. Bu vaatler başarımız için son derece önemli olduklarından, onları hayatımız için istememek bize büyük bir kayıp getirir. Çünkü onlar olmadan sonsuza dek sıkıntı yaşarız.

 

Rab’bin kurtuluş planı son derece önemlidir çünkü onun bizim için yaptığı plan, bizim için en iyi olan plandır. Eğer Rab’bin planını izlemezsek ondan sonsuza dek ayrılır, esenliğimizi, sevgimizi ve tüm bereketlerimizi kaybederiz. Daha da kötüsü bunu yaptığımızda kendi istediğimizi yapacağımız normal bir yere değil, gece gündüz işkence göreceğimiz bir yerde oluruz. İsa orada sonsuza dek ağlayış ve diş gıcırtısı olacağını söylemiştir (Luka 13:28).

 

Kurtuluş için Rab’be yakarmak ve bunun için elimizden gelen gayreti göstermek çok önemlidir. Çünkü bu şekilde Rab ile olan paydaşlığımızı tekrar kazanabiliriz. Birçokları bu kutsal gerçekliği kaybetti ve düşmanın ne kadar acımasız olabileceğini deneyim etti; çünkü bu şekilde Rab’bin korumasından ve armağanlarından mahrum kaldılar. Ama doğruluk armağanını almış olanlar ve yeniden doğmuş olanlar, sonuna kadar dayanıp Rab’bin yolunda kalırlarsa asla mahkum olmayacaklar. Onları bekleyen birçok zafer vardır.

 

Mezmur yazarı sadece kurtuluş için değil, aynı zamanda başarı için de dua ediyor. Çünkü başarı olmadan hayat boş olur, günler tatsız geçer ve başarısızlık birçok kişiyi yanlışlar yapmaya yönlendirir. Başarı Rab’bin bir armağanıdır ve tüm armağanlar gibi Rab’den istenmesi gerekir.

 

Şeytan Rab’bin çocuklarını yoksulluk içinde yaşatmak için elinden geleni yapar. Onun için başarımız tehlikelidir çünkü maddi imkanları olanlar müjdenin duyurulmasına ve genel olarak Rab’bin işine destek olabilirler. Şeytan Rab’bin hizmetkarlarının yoksul kaldıklarında imanda soğuyacaklarını ve muhtemelen onları sonsuz mutluluğa götüren yolu terk edeceklerini biliyor.

 

Başımıza gelen tüm kötü şeyler şeytanın fikridir. Mesela yoksulluk Rab’bin çocuklarından hiçbirinin yaşamasını istemediği bir şeydir. Çünkü Rab’bin çocukları zengin bir babaya sahiptir; bu yüzden iyi şeyler yaşamaya hakları vardır.

 

Ayrıca Rab’bin Sözü ona hizmet edenlerin başarısından hoşnut olduğunu bildirmiştir (Mezmurlar 35:27). Baba’nın sevdiği her şeyi hayatımıza isteyebiliriz. Rab çocukları için kötü olacak hiçbir şeye değer vermez. Eğer başarı ve kurtuluş için dua edersek Rab’bin mutlu olacağından emin olabiliriz; çünkü o sevdiği her şeye sahip olmamızı ister!

 

İsa’nın sevgisiyle,

 

Doktor Soares