Günün Mesajı

23/10/2017 - KÖTÜLERİN BİZİMLE İLGİLİ DÜŞÜNCELERİ

Kötü insan doğru insana düzen kurar,
Diş gıcırdatır.

Mezmurlar 37:12

Kötülerin Rab’bin çocuklarıyla ilgili düşünceleri, mümkün olan en kötü düşüncelerdir. Çünkü Yüce Rab’bi insanlara hor gördüren kötü ruh, aynı zamanda bu insanların bizden nefret etmelerine de sebep olur. Hristiyan olduklarını söyleseler bile Rab’bin sözünü hor görenler böyledir. Bu yüzden bu uyarıyı dikkate alsanız iyi edersiniz çünkü Rab her şeyi gören ve bilendir. Rab’bin tavsiyesi güvercinler kadar zararsız, yılanlar kadar akıllı olmamız yönündedir (Matta 10:16).

 

Bir insan Rab’bi kabul ettiğinizde imanla yaşamaya başlar Habakkuk 2:4; Galatyalılar 3:11). Ama imanını kaybederse kötülerden daha kötü duruma düşer. Birçok kişi kiliseyi terk etmiyor ama Rab’bi terk ediyor. Baba’nın evinde oldukları için son yargı gününde kurtulacaklarını düşünüyorlar ve yanlışlarına devam ediyorlar. Kutsal Kitabın uyarıları onlara hiçbir şey ifade etmiyor ve hatta Tanrısal buyruklarla ve onlara uyanlarla alay etme noktasına kadar gelebiliyorlar.

 

Böyle yapanlarla dost olmamalıyız. Karşımıza çıktıkları zaman onları bu tehlikeye karşı uyarma fırsatını değerlendirmeliyiz. Dahası, güçlü olmalı ve tehditlerine kanmamalıyız çünkü onlara kanarsak onların gittiği karanlığa ve sonsuz ateşe doğru biz de yönelebiliriz.

 

Rab’bin işinde her zaman kötü insanlar oldu ve maalesef verdikleri kötü tanıklıklar birçok insanı yıkıma götürdü. Çünkü biliyoruz ki deliceleri sökmek isterken buğdayları da sökebiliriz; bu yüzden onlara müsamaha göstermeliyiz ki başkaları da kayıp olmasınlar (Matta 13:24-30, 36:43).

 

Rab’bin işi bilgelikle yapılır. Karanlığın egemenliği Rab’bin ellerinden bizi almak ve görevimizde başarısız olmamız için elinden geleni yapmaktadır. Ama düşman sadece İsa’nın sözlerini hor görürsek başarıya ulaşabilir. İsa, karanlığın egemenliğinin kapılarının Mesih’in kilisesine üstün gelemeyeceğini söyledi (Matta 16:18). Bu yüzden cesaretle öne çıkabiliriz çünkü zaferin bizim olduğunu biliriz.

 

Kutsal Kitap bize karşı yöneltilen hiçbir silahın başarıya ulaşmayacağını söyledi (Yeşaya 54:17). Bu yüzden paniklemeye gerek yok. Hayatınıza, ailenize ya da hizmetinize kurulmuş tuzaklardan korkmayın çünkü Rab bizzat kendisi sıkıntılarımızın olacağını söyledi; ama onun adında zaferli olacağız (Yuhanna 16:33).

 

Hristiyan zaferi İsa’nın kanıyla kazanılmıştır. Kardeşler, o zaman şeytanın kullandığı insanlar sizi yenemezler. Güçlü olun ve başınız dik bir şekilde Rab’be onun hoşnut olacağı yollarla hizmet edin. Bu şekilde asla zarar görmezsiniz!

 

İsa’nın sevgisiyle,

 

Doktor Soares