Günün Mesajı

24/10/2017 - YARDIM İSTEYİN

Yardımıma koş,
Ya Rab, kurtuluşum benim!

Mezmurlar 38:22

Hayatınızdaki olumsuz şeylerin boyutunu asla küçümsemeyin çünkü onlar şeytanın işleridir. Şeytan her zaman size karşı kötü niyetlidir. Şeytan sadece öldürmeye, çalmaya ve yok etmeye gelir (Yuhanna 10:10). Zalimdir ve sonsuza kadar acı çekmenizi ister. Fakat öcüden korkar gibi battaniyenin altına saklanmanın da bir anlamı yoktur çünkü bu gerçek dışıdır. Şeytan gerçektir ve her zaman yutacak yeni avlar arar (1. Petrus 5:8). Eğer şeytan size karşı harekete geçtiyse hayatınızda bir açık kapı bulduğu içindir.

 

Kardeşler, size ancak Rab yardım edebilir. Rab saftır, kutsaldır, doğrudur ve düşmanın ona karşı yapabileceği hiçbir şey yoktur. Ayrıca merhameti sayesinde göksel Babamız günahın ele geçirdiği insanlara karşı bile kötülük yapmaz. Yüce Rab düşüş ile insanın düşmanın eline geçtiğini bilir ve eğer müdahale etmezse şeytanın başarıya ulaşacağının farkındadır. Rab insanı şeytanın aldatmacalarından kurtarmayı ister. Bu yüzden Rab’be yakaranlar onun yardımını alırlar çünkü Rab şeytanın yardım isteyen bu insanların hayatlarını yok etmesine izin vermez. Yüce Rab şeytanın kıvrak bir konuşmacı olduğunu ve insanları en kurnaz yollarla kandırabileceğini bilir. Ama göklerden yardım gelmesi için dua edenler, Yüce Rab’bi harekete geçirirler ve kurtulurlar.

 

Göksel yardımı hemen istememiz gerekiyor. Eğer fırtınanın daha çok şiddetlenmesini beklerseniz bu şeytana daha fazla fırsat verir. Şeytan bir insanın hayatına girme fırsatı yakaladığında o kişiye asla acımaz çünkü iyilik, merhamet, şefkat ve sevgi yalnız Rab’bin özellikleridir, karanlığın prensinin değil. Eğer dikkatsizlik eder ve ona izin verirseniz acımasız, kötü ve şeytani bu varlık çok hızlı bir şekilde harekete geçebilir ve yardım isteyecek vaktiniz olmayabilir.

 

Eğer Rab’bin bile böyle bir durumda acele davranması gerekiyorsa bizi bir düşünün! Basit bir ağrıdan büyük bir hastalık tehdidi çıkabilir. Bu yüzden en iyisi hızlı davranmaktır. Eğer günah işlediyseniz af dilemek için beklemeyin. Eğer bir ayartıya teslim olduysanız Rab’be yakarın ve onu aklınızdan atın. Eğer bir hastalığınız varsa bu saldırıya uğradığınız içindir. Acele edin ve Yüce Rab’den size yardım etmesini isteyin.

 

Rab bize kurtuluş verebilecek olan tek varlıktır ve bu zaten onun isteğidir. Bu yüzden Rab’bin göksel yardımını hemen isteyin ve asla Söz’e inanmayı bırakmayın; çünkü Yüce Rab Söz’ünde sorunlarınız için çözümler sunar, sizi türlü tehditlere karşı uyarır. Rab Tanrı kurtuluşunuzdur. Eğer isterseniz Rab size yardım etmekte tereddüt etmeyecektir.

 

İsa’nın sevgisiyle,

 

Doktor Soares