Günün Mesajı

26/10/2017 - BİLGE KARAR

Niçin korkayım kötü günlerde
Niyeti bozuk düşmanlarım çevremi sarınca?”

Mezmurlar 49:5

Günlük hayatımızda birçok karar veriyoruz; bazen bunları Rab’bin sözüne danışmadan yapıyoruz. Böyle olduğunda da yanlış şeyler yapıyoruz. Ama bir sorunla karşılaştığımız zaman %50 başarı ihtimali olan yolları değil, %100 başarı ihtimali olan yolu seçmeliyiz. Kararlarını Rab’bin söylediklerine göre verenler asla yaptıkları seçimlerden dolayı pişmanlık duymazlar. Zamanla verdikleri kararın ne kadar doğru olduğunu görürler.

 

Yukarıdaki ayette gördüğümüz gibi, mezmur yazarı korkmaması gerektiğine karar vermişti. Biz de aynısını yapmalıyız. Çünkü zorluklarla karşılaştığımızda kararlılığımız sürdürmeliyiz; bu tavır bizi düşmekten koruyacaktır.


Kötü günler er ya da geç gelirler. Eğer Rab’bin bize söylediğine tutunursak hiçbir zarar görmeyiz. Ancak diğer yandan eğer korkuyla dolu olursak, büyük bir bedel ödeyeceğimiz kesindir. Yüce Rab çocuklarından hiçbirine korku ruhu vermedi; güç ruhu verdi (Luka 10:19). Korkunun yüreğinize dolmasına izin vermek demek artık Baba’ya hizmet etmiyorsunuz demektir.

 

Zayıf oldukları için ya da şeytanın etkisinde kaldıkları için bize yalan söyleyen insanlar var. Bazıları bizi kıskanır, bazıları ise hayranlık duyar. Ama her iki taraftan da tuzaklarla karşılaşabiliriz çünkü bunların hepsi şeytanın kurnazlığının ürünüdür; o her zaman etrafımızda sinsice dolaşır (1. Petrus 5:8). Birinin övülebilecek bir şey yaptığını gördüğünde, şehvet ya da başka bir ayartıya uygun olduğunu düşündüğünde en doğru anda teklifleriyle gelir ve Rab’bin hizmetkarını karanlığa sürükler.

 

En büyük aldatıcının sizi sürüklememesi için dikkatli ve hazırlıklı olun! Bu işin sırrı asla korkmamaktan geçer. Eğer bir gün düşmekten korkuyorsanız Yüce Rab’bi dua ile arayın ve ona tüm hislerinizi itiraf edin. Rab’den içinizdeki bu zayıflığı almasını isteyin. Çünkü er ya da geç düşman gelip size ‘karşı konulamaz bir teklif’ sunacak. Yüce Rab’bin önündeki duruşunuzu korumaya çalışın çünkü ancak kararlı olanlar ayartılara karşı koyabilirler. Günah işleyenler ve bu dünyanın çekiciliğine kapılanlar ise sonunda çok pişman olurlar. Maalesef onlar için çok geç olabilir ve kurtuluş ödüllerini çoktan kaybetmiş olabilirler.

 

Rab’bin buyruklarını ve tavsiyelerini unutmasanız iyi edersiniz çünkü onları yerine getirerek Rab’bi yüceltirsiniz. Kutsal Kitabın zina ve diğer günahlarla ilgili söylediklerini okuyun ve bunlara hayatınızda yer vermeyin. Kendinizi Rab’bin önüne sunun ve yaptığınız her şeyde dürüst olun. Şeytan ile hiçbir şekilde anlaşma yapmayın. Çünkü hayatta daha azına sahip olmak ruhunuzu düşmana satmaktan daha iyidir (Matta 16:26). Rab’bin kendiniz istemediğiniz sürece sizin ayartılmanıza izin vermeyeceğini bilin (1. Korintliler 10:13). Ayartıyla mücadele ederseniz böylece sonsuz yaşamda ödüllendirileceksiniz!

 

İsa’nın sevgisiyle,

 

Doktor Soares