Günün Mesajı

28/10/2017 - RAB’BİN ADININ ÖNEMİ VE GÜCÜ

Ey Tanrı, beni adınla kurtar,
Gücünle akla beni!

Mezmurlar 54:1

Davut Rab’bin adının onun için yapabileceklerini öğrendiğinde Rab’be tüm bereketlerin en büyüğü için, kurtuluş için yakardı. Bu isimde ne kadar büyük bir gücün olduğunu bilenler ve onu imanla kullananlar, bir gecede zaferler kazanan insanlar olabilirler. Rab’bin adı dünyadaki tüm varlıkların yüceliğinin önünde boyun eğdiği isimdir (Filipililer 2:9-11).

 

Kurtuluş armağanların en iyisi ve en büyüğüdür çünkü ruhumuzu kurtarır ve bizi yaptığımız tüm yanlışlardan arındırır. Kurtuluş olmadan günaha köle kalmaya devam ederiz; ne kadar dindar olduğumuzun bir önemi olmaz. Bir insanın günahın egemenliğinde yaşamasına rağmen kendini ruhsal olarak atfetmesi kadar isabetsiz bir şey yoktur. Kurtuluş armağanını aldığımızda, yoldan sapmış, yalancı ve sapkın bir kuşağın arasında olsak bile saygınlığımıza tekrar kavuşur, şeytanın kirli ellerini bizim ve işlerimizin üzerinden çekmesini sağlarız. Dahası, kurtuluş bize onur ve terfi kazandırır; Rab’bin önünde de insanın önünde de yükseliriz. Kurtuluş armağanını alan dertsiz bir hayat yaşar ve sonsuz hayatta da bereketli bir yeri olur.

 

Her insanın ruhu etrafındaki ruhsal tehlikeleri sezer. Ama Kutsal Metinlerin bilgisi olmadan insan sadece yeni törenler, yeni inançlar, ölümden sonra kendisine mutluluk ve güvenli bir yer getireceğini düşündüğü yeni uygulamalar uydurur. Ama ne kadar iyi niyetli olurlarsa olsunlar yaptığımız işler, ettiğimiz dualar, isteklerimiz ve dileklerimiz asla ruhlarımızı kurtarmaya yetmez. Sadece Rab’bin Mesih’te karşılıksız olarak bize verdiği kurtuluş armağanı bunu başarma gücüne sahiptir.

 

Günahtan, sonsuz ölümden ve şeytanın gücünden kurtulmanın kolaylığını anladıktan sonra sadece kurtulmakla kalmayız; aynı zamanda Kutsal Ruh’ta vaftiz olduğumuz için Rab’bin gücü gelip içimizde yaşamaya da başlar. Böylece dua ettiğimizde yeryüzünü ve gökyüzünü etkileyebilir, Rab’bin gücünün gelip hayatımızda bizim yararımıza etkin olmasını sağlayabiliriz. Her Hristiyan bunu başarabilir; bu yalnızca Söz’ün vaadine inanmakla ilgili bir şeydir.

İsa’nın adını imanla kullandığımızda Rab adaletini sağlar ve dualarımız cevaplanır. Mesih’teki ayrıcalıklarımız gerçektir ve boşa harcanmamalıdır. Düşmanın bize saldırırken kullandığından çok daha fazla güce sahibiz (1. Yuhanna 4:4). Hiçbir türlü zorluk içinde yılmaz, çaresiz hissetmeyiz çünkü İsa’nın adındaki yetkiyi kullandığımızda Yüce Rab’bin gücü bizim yararımıza olacak şekilde harekete geçer. Rab sizin için harika işler yapacak!

 

İsa’nın adı ile günahtan kurtulacak, tüm sorunlarınızın çözümünü bulackasınız ve Rab’bi ngücü aracılığıyla aklanacaksınız. Bu ayrıcalıkları boşa harcamayın!


İsa’nın sevgisiyle,

 

Doktor Soares