Günün Mesajı

29/10/2017 - NEYİ BEKLİYORSUNUZ?

Seslendiğim zaman,
Düşmanlarım geri çekilecek.
Biliyorum, Tanrı benden yana.

Mezmurlar 56:9

İman bize karşımıza çıkan her türlü zorluğu aşabilmemiz için verildi. Bu yüzden kardeşler, içinde bulunduğunuz sıkıntının nasıl bir sıkıntı olduğu hiç önemli değildir. İman yüreklerimize Rab’bin sözü aracılığıyla gelen güvencedir ve savaşıp zafere ulaşmanız için ihtiyacınız olan tek şey budur.

 

Özelsiniz ve adınız göklerde yazıyor! Şimdi ihtiyacınız olan Mesih’te size verilmiş hakları keşfetmeniz ve kullanmanızdır. Bu haklar Rab’bin sonsuz sözünde kayıtlıdırlar. Çünkü bu hakları kullanmaya başladığınızda onlar size görevinizi başarmanız için ihtiyacınız olan her türlü şeyi sağlayacak.

 

Şu gerçeği unutmayın: İsa’nın talant benzetmesine öğrettiğine göre (Matta 25:14-30) kim Rab’den bir şey alırsa onu kullanma ve çoğalttıktan sonra Rab’be teslim etme sorumluluğuna sahiptir. Rab’bin yasasında hiçbir değişiklik olmaz. Bu yüzden Rab’bin o zaman açıkladığı şey bugün de ciddiye alınmalı ve uygulanmalıdır.

 

Rab’bin Tanrısal gücünü kullanmakta gecikeceği düşüncesi bir tuzaktır. Kardeşler, Rab’bin zamanı olduğunu sandığınız bir zamanı beklemek zorunda değilsiniz. Çünkü Rab’bin harekete geçtiği zaman Mesih ölüp dirildiğinde çoktan başladı. Mesih ruhunu Yeruşalim’deki 120 kişiye gönderdiğinde (Elçilerin İşleri 1:15), bu zaman da başlamış oldu. Artık hamle sırası sizdedir.

 

Kurtuluş teolojik bir şaka değildir; tüm zamanların en canlı gerçeğidir. Düşmanın hayatınızda ilerlemesine ve size onu kaybettirmesine izin vermeyin. Derhal geri çekilmesini buyurun çünkü yenilgi Rab’be ait olanlar için değildir. Şeytan Rab’bin işinin ya da çocuklarının üzerinde hiçbir şekilde galip gelemez.

 

Düşman onu kovduğunuzda gitmek zorundadır ama Rab’bin size verdiği Tanrısal gücü kullanmadığınızda karanlığın güçleri hayatınıza yaklaşırlar. Diğer yandan eğer Rab’bin adında ayağa kalkar ve haklarınızı kullanırsanız tüm düşmanlar önünüzden kaçarlar. O halde güçlü olun! Korkusuz olun. İmanla konuşun çünkü Yüce Rab isteklerinizi gerçekleştirmek için bekliyor. Bu gerçeği ruhunuz iyice özümsemeli çünkü Yüce Rab korkak davrananlara cevap vermez; onlar ikinci ölümü tadarlar.

 

Bu günlerin İlyas’ın, Davut’un, İbrahim’in ve Rab’be hizmet edip düşmanı utandıran adamların yaşadığı günlerden bir farkı yok. Bu insanlara iman kahramanları dendi. Siz bir iman kahramanı mı yoksa bir iman fiyaskosu mu olmayı istersiniz? İkincisi tercih etmeyeceğinizden eminim!

 

Rab eğer günahta yaşamazsanız sizin yanınızda olur. Mesih aracılığıyla her şeyi başarabilirsiniz (Filipililer 4:13). Bir grup öfkeli kalabalığı bile yenebilirsiniz. Rab’bin iyi ismi sizindir ve karanlığın tüm güçlerine karşı kullanılabilir. Çünkü onlar sizi dinlemek zorundadır. O halde dostlarım; her şeyi Rab’bin yüceltmek için yapın. Rab sizi yenildiğinizde değil, zafer kazandığınızda ödüllendirecek.

 

İsa’nın sevgisiyle,

Doktor Soares