Günün Mesajı

01/11/2017 - RAB’BİN HAYALİNDEKİ KİŞİ OLUN

Kötülüğe yenilme, kötülüğü iyilikle yen.”

Romalılar 12:21

Kötülüğün gerçek olduğu sonucuna kolaylıkla ulaşabiliriz ama bu önemli bir gerçektir. Eğer şeytanın etrafınızda kendisine av arayan aç bir aslan gibi dolaşmadığını sanıyorsanız yanılıyorsunuz (1. Petrus 5:8) ve günaha düşebilirsiniz. Eğer birisi size kolay görünen bir şeyi, ‘kaçmaması gerektiğini düşündüğünüz’ bir fırsat sunarsa ama bu Rab’bin sözüne aykırıysa hiç ilgilenmeyin. Yapılacak en iyi şey düşmanın tuzağını fark edip İsa’nın adında onu azarlamaktır. Eğer gerekirse bu insanla bir daha hiç konuşmayabilirsiniz de. Ama bu gerçekten kaçmayın, Söz’e bağlı kalın.

 

Bir iş arkadaşınıza, dostunuza, komşunuza, akrabanıza ya da yakınınızdaki bir başka insana bazen kulak vermemeniz gerekir. Belki şöyle düşünebilirsiniz: ‘bu insanla konuştuğum şeyi ya da hissettiklerimi eşimle paylaşabilir miyim?’ Eğer cevap ‘hayır’ ise o konuya derhal son verin ve bir daha bu kişilerle görüşmeyin çünkü onlarla doğru olmayan ilişkiler yaşayabilirsiniz. Şeytanın hayatınıza hakim olmasına izin vermeyin.

 

Düşüncelerinize yerleşmesine izin verdiğiniz ayartılar sonunda efendiniz olurlar. Her şey böyle başlar: basit fakat şehvetli bir bakış içinizde kirli bir istek uyandırır. Bu şeytani istekten kaçın! Her zaman giysileriniz temiz kalmalıdır (Vaiz 9:8). Ne sizin ne başkasının günah işlemeye hakkı yoktur. Günah hayallerinizi sizden çalar, adınızı gökten sildirir. Hayatınız kasvet içinde geçer ve karanlığın egemenliğinde kendinizi bulursunuz. Zayıf insanların düşmana teslim olmaları mümkündür ama sonunda onlardan hiçbiri bu yanlışlarıyla birlikte gelen utanç ve cezadan kurtulamaz. Bir sonraki kurban olmayı istiyor muşunu?

 

Ayartının sizi ele geçirmesine izin verdiğinizde hayatınızdaki her şey yanlış gitmeye başlar. Zafere giden yolunuzdan şaşmayın ve şeytanın önünde eğilmeyin. Onun teklif ettiği isteklerden ve yanlışlardan kaçın. Güçlü olun. Rab’be boyun eğin ve ne kadar ileri gittiğinizi ona itiraf edin. Yüreğinizden şeytanın ektiği tüm tohumları temizleyin. Ayartılmak demek günah işlemek demek değildir. Ama düşmanın yüreğinizde yaşamasına izin verirseniz günaha düşersiniz ve acınız büyür. Eğer Rab’den isterseniz sizi affeder ve özgür bırakır. Bilge olun ve şeytanın hilelerinden kaçın.

 

Kötülüğü iyilikle yenin. Bunu başarmanız için Rab’bin Kutsal Ruhu size yardım edecektir. Rab’bin sizin adınıza dua etmeleri için kullandığı insanlar var. Rab’bin bağışlayacağını bilin. Tövbe edin ve doğru kararı verin. Bu günah bulutu üzerinizden dağılacak, şifanız hızlıca gelecektir (Yeşaya 58:8).

 

Rab hayatınızda yaptığınız her şeyde yüceltilmelidir. Çünkü bereketiniz büyüktür. Şeytan sizi mazeretlerle belli belirsiz tekliflerle taciz ediyorsa ona karşı koyun! Rab ile konuşursanız Rab sizi kurtaracaktır. Rab’bin hayalindeki kişi olun.

 

İsa’nın sevgisiyle,

 

Doktor Soares