Günün Mesajı

02/11/2017 - AYNI DÜŞÜNCEDE OLUN

Sabır ve cesaret kaynağı olan Tanrı'nın, sizleri Mesih İsa'nın isteğine uygun olarak aynı düşüncede birleştirmesini dilerim.

Romalılar 15:5

Rab’bin bize verdiği her şey bize aittir; ama sadece Rab’bin gücünü, yetkisini ve erdemlerinden sadece bazılarını değil, hepsini almalıyız. Rab’bin hayal gücümüzün ötesinde olan bazı özellikleri de vardır ve onları arayıp hayatımıza almamız gerekir. Mesela yukarıdaki ayet Rab’bin sabır ve cesaret kaynağı olduğunu vurguluyor. Eğer Rab böyleyse, biz de onun gibi olmalıyız. Eğer inanırsak Baba bize mutluluğumuz için son derece önemli olan bu iki büyük erdemi de verecektir.

 

Sabır ile birçok insanın gözlerini açarız. Günahtan kaçmaları ve Baba’nın varlığına yönelmeleri için onlar ayardım ederiz. Bu Rab’bin işi olduğu ve onun katılımı olmadan hiçbir şey gerçekleşmediği için, acele etmek ve her şeyin bir gecede olup bitmesini beklemek doğru olmaz. Hamile kadın sağlıklı ve güçlü bir bebek için dokuz ay boyunca sabırla bekler. Çiftçi de ekin zamanını sabırla bekler.

 

Rab’bin çocukları aynı düşüncede birleşmelidir. Bir kardeşin diğerine saygı göstermesi, onun için aracılık etmesi ve Rab’bin her şeyin kontrolünü elinde bulundurduğuna güvenmesi, sağlıklı olandır. Rab’bin işini yapacağına inanmalıyız (Filipililer 1:6). Rab’bin zamanlaması ne erken, ne geçtir. Dünyada olan bitenler Rab için yeni şeyler değildir. Rabbimiz bütün bunları bilmektedir. Rab son günlerde çetin anlar olacağını ve saygısız insanların çoğalacağını söyledi (2. Timoteos 3:1-7). Bu yüzden Rab bize sabırla yozlaşmış politikacıları ve kötü karakterdeki diğer insanları yeneceğimizi söylüyor. Yine böylelikle insanı İsa’nın ölümü aracılığıyla kazanılan bereketlere yönlendireceğiz.

 

Sabır sevginin etkin bir kullanım şeklidir ve insanların ihtiyacı olan budur. Her şeyi yargılama hakkını kendinde bulan suçlayıcılara, başka insanların hatalarına parmak uzatanlara, fakat kendi yanlışlarını görmeyenlere ihtiyacımız yok. Düşmüş olanlar, ayağa kalkmalarına yardım edecek birilerine ihtiyaç duyarlar (İbraniler 12:12). Bizler düşmüş olanlara yardım etmek için Rab’bin hizmetkarları olduk; ihtiyaç içinde olan, çıkış yol bulamayanlara yardım edeceğiz. Rab’bin sabır kaynağı olması, kayıp insanlara sevgi verebileceğimizin kanıtıdır. İsa insanları teselli etmiş, acılarını dindirmiştir.

 

Bu erdemli davranışları birbirimize göstermeliyiz (Efesliler 4:32). Bu yüzden İsa iyi haberi duyurmamızı buyurdu. Çünkü müjde gözyaşlarını siler, yeni gözyaşları dökmez. Eğer baktığı her yerde kusur bulan biriyseniz gözlerinizi açın ve günahınızdan tövbe edin. Çünkü başkalarında yanlış bulma alışkanlığı kirli, inançsız insanların yapacağı bir şeydir (Titus 1:15). Düşmanını seven Rab’bi dinlediğini gösterir. Kendisine lanet edenleri bereketleyen, kendisinden nefret edenler için iyilik yapan, ona hakaret edenler için dua eden kişi Rab’bi dinlediğini gösterir (Romalılar 12:9-21). Sabır ve cesaret ile Rab’bin kutsal buyruklarını yerine getireceğiz.

 

İsa’nın sevgisiyle,

 

Doktor Soares