Günün Mesajı

03/11/2017 - GÜÇLÜLERİN GÖREVİ

İmanı güçlü olan bizler, kendimizi hoşnut etmeye değil, güçsüzlerin zayıflıklarını yüklenmeye borçluyuz.

Romalılar 15:1

İnsanı yükselten, güçlendiren ve mücadeleleri kazanma imkanı sağlayan iman, bazı insanlar için işe yaramaz. Bu çok ilginç ve çelişkili gibidir ama doğrudur. Her türlü kötü sürprizden sakınmak için uyanık kalmalıyız. Tabi olması gereken bu değil. Çünkü paylaştığımız Söz tüm insanlar içindir ve ona inananlar zayıfları güçlendirme gücüne de sahip olurlar; çünkü Müjde Rab’bin gücüdür (Romalılar 1:16).

 

Bu ayet güçsüzlerin zayıflıklarını yüklenmenin öneminden bahsediyor. Eğer dünyada zayıf insanlar varsa, o zaman bu insanların güçlü olacakları zamanlar da vardır. Birçok bekar pastör çok rahatsız edici bir problem yaşıyor. Genç kızların gelip Rab’bin kendileri için onları seçtiğini söyledikleri durumlar çok yaşanıyor. Evli kadınlar bile bazen bunu yapabiliyorlar. Bu yüklenmemiz gereken zayıflıklardan biridir.

 

Elçi bize zayıflarla tartışmamızı değil, zayıflıklarını yüklenmemizi ve onlara Hristiyan ruhuyla tavsiyeler vermemizi söylüyor. İnsanların bize bazen tuhaf tehlikelerle geldikleri zamanlar oluyor, hatta Rab’den olduğundan emin olduklarını da söylüyorlar, ama bu doğru olmuyor ve önerilerini kabul etmediğimizde üzülüyorlar.

 

Gerçek şu ki birçok zaman zayıf insanlar hoş olmayan deneyimler yaşatırlar çünkü gelip kendi yanlış teklifleriyle bize ısrarda bulunurlar. Onların güçsüzlüklerini yüklenmek demek sadece onları saygıyla dinlemek değil, aynı zamanda Rab’bin bize onları kullanan düşmanı dualarımızda azarlamak için yetki verdiğini hatırlamak da demektir.

 

Onların güçsüzlüklerini yüklendiğimizde ve onlar için aracılık ettiğimizde Rab’bi hoşnut ederiz. Bu insanlar göksel ekmekle doğru bir şekilde beslendiklerinde güçlenirler ve iyi Hristiyanlar olurlar. Zaten biz de bu nedenle güçlendirilmedik mi? İsa ona inanan öğrencilerine yapılan iyiliğin kendisine yapılmış sayılacağını söylemiştir (Matta 25:37-40).

 

Yüce Rab’bin önüne her geldiğimizde, onun adında bir insanı kötülükten her kurtardığımızda, Rab’bi hoşnut ederiz. Bunun şikayet edecek bir yük olmaması gerekir. Aksine, böyle durumlar Rab’be hizmet etme fırsatıdır. Her zaman düşmanın kandırdığı insanlara yardım edin.

 

Rab’bin tüm tavsiyelerini dinlemek ona hizmet etmeye karar vermiş herkesin görevidir. Her zaman hatırlayın: İyi bir hizmetkar hizmet etmekten zevk alır. Rab’bin hizmetkarı ara sıra hizmet etmez, kendisinden istendiği her seferinde hizmet eder.

 

İsa’nın sevgisiyle,

 

Doktor Soares