Günün Mesajı

04/11/2017 - UMUTLA DOLUP TAŞMAK

Umut kaynağı olan Tanrı, Kutsal Ruh'un gücüyle umutla dolup taşmanız için iman yaşamınızda sizleri tam bir sevinç ve esenlikle doldursun.

Romalılar 15:13

Rab umut Tanrısıdır. Gerçek bir Baba gibi hayatını, gücünü ve zamanını bu dünyanın gelip geçici şeyleri uğruna boşa harcayan savurgan oğlunun geri dönmesini bekler. Yüce Rab asla vazgeçmez ve asla bırakmaz. Çocuklarının eve dönmesini, yardımını istemelerini ve günahın tehlikeli tuzaklarından kaçmalarını ister.

Rab herkesin en önemli şeyin kayıp insanların kurtulması olduğunu anlamasını istiyor. Birilerini sonsuz yaşamda yıkım beklerken servet biriktirmenin, alkışlanmanın ve lüks içinde yaşamanın bir anlamı yoktur (Markos 8:36). Rab neyse ki herkesin onunla birlikte yürümenin ve ona ait olmanın kıymetini anlaması için her yolu deniyor.

 

Biraz umut sahibi olmak da iyidir, ama umutla dolup taşmak en iyisidir. Rab’bin isteği umutla dolup taşmamızdır çünkü o umudun bize ne kadar yararlı olacağını bilir. İnsan ruhunun bu erdemle sarılmaya ihtiyacı vardır çünkü umut olmadan her günümüz kötü geçer. Umut varken ise şeytanın gelip bizi Rab’bin huzurundan alması mümkün olmaz. Asla huzurumuzu ve esenliğimizi bozamaz. Eğer umutla dolup taşarsak, şeytanın planları ne kadar incelikli olursa olsun işe yaramaz.

 

Umutla dolu bir yüreğin gücü inanılmazdır. Bu yüzden Rab bize yüreklerimizin bu bereketli erdemle dolup taşması gerektiği öğretiyor. Yüreğimizde yaşayan bir umut olmalıdır. Rab normal bir umuttan bahsetmiyor çünkü yanlış hayatlar yaşayanlar da biraz umutlu olabilir. Rab kendi yüreğinden taşan umuttan bahsediyor. Bu umut bir insanın yüreğinde olduğunda her gün daha aydınlık olur, karşımıza iyi arkadaşlar ve fırsatlar çıkarlar. Neşeli bir yüz ifademiz olur, mutlu oluruz. Ama umudumuz olmadığında katı, neşesiz insanlar oluruz. Küçük şeyler için kavga ederiz. Umudu olmayan insan huzursuzdur, bencildir ve sevgisizdir. Vahşi hayvanlardan farksızdır. Çünkü bizi kibar ve saygılı yapan Tanrısal umuttur.

 

Bu muhteşem umut giysisini giyinmek için sevinç ve esenlikle dolmak gereklidir. Bu yüzden de inanmalıyız. Bu ikisi sayesinde Kutsal Ruh’un yüreklerimizi dolduran umudunu alırız. Ama bu umut otomatik bir şekilde yüreklerimize dolmaz. Başta Kutsal Ruh suların üzerinde yumurtalarını koruyan bir tavuk gibi duruyodu. Tavuk bir süre böyle bekelr ve sonra bebekleri doğar. Aynı şekilde siz de eğer günahtan uzak durur, temiz ve neşeli bir yürekle yaşarsanız Rab’bin bu erdemi hayatınızda etkin olur.

 

İsa’nın sevgisiyle,

 

Doktor Soares