Günün Mesajı

05/11/2017 - KURTARICININ GÖRKEMİ

Bunun için Mesih İsa'ya ait biri olarak Tanrı'ya verdiğim hizmetle övünebilirim.

Romalılar 15:17

Yeryüzünün ve gökyüzünün yaratıcısı ve her şeyin sahibi olan Yüce Rab her şeye bir amaç vermiştir çünkü o her şeyin üzerinde egemendir. Hiçbir şey onun gücünün dışında değildir. İnsanı yaratıp tüm yaratılışın üzerinde egemen kıldı. Rab insana maddi dünya üzerinde güç verdi. Ama ruhsal dünya Rab’bin egemenliği altındadır (Yuhanna 3:6-8). Ancak yeniden doğan herkes Rab’bin egemenliğini görecek (Yuhanna 3:3), Rab’be ait olan şeylere erişebilecektir.

 

İsa’nın çarmıhta getirdiği kurtuluş ile tüm iman etmiş olanlar Rab’bin çocukları olarak evlatlık alındılar (Efesliler 1:5). Bu yüzden bizzat Mesih gibi Baba’nın mirasçıları oldular. Bir başka ifadeyle, onlar Yüce Rab’bin sahip olduğu her şeye mirasçı oldular (Romalılar 8:17). Gökteki ve yeryüzündeki tüm güç Baba tarafından İsa’ya verildi. Mesih’te yaşayanlar da Mesih’e verilen ayrıcalıkların aynılarına sahip olur. Bunun için hiçbir şey yapmamız gerekmez. Sadece Rab’bin sözünde bize ait olduğu söylenen her şeye inanmalı, onları hayatımız için istemeliyiz. Söz’de Rab’bin bizi göksel yerlerde İsa Mesih ile birlikte oturttuğu söylenmiştir (Efesliler 2:6).

 

Cesur olmayan ve İsa’daki haklarını almaktan korkan insanlar var. Çünkü bunun Rab’bin hoşuna gitmeyeceğini düşünüyorlar. Oysa Rab çocuklarının kendisine ait olan şeylere ortak olmasından hoşnut olur. Bu yüzden çekinmemeli, geçmişte işlediğimiz bir günah yüzünden bu lütfu almaya hakkımızın olmadığını düşünmemeliyiz. Tam tersine, günahlı bir hayat yaşamış olsanız bile İsa’yı kabul ettiğinizde affedilirsiniz (2. Korintliler 5:17). Çünkü Mesih’te olanlar için mahkumiyet yoktur (Romalılar 8:1). Eğer mahkumiyet yoksa o zaman Rab’bin ambarına erişim iznimiz de vardır.

 

Dahası, Tanrısal işe ortak olmak, Rab’bin bize verdiği bir armağandır. Eğer Rab’bin bize söylediklerine inanmazsak bizim için planladığı harika şeyleri kaçırırız. Sonsuz bilgeliğinde Rab hayatlarımızda olup biten her şeyi bilir. Rab onunla olan ilişkimizi planlamıştır ve şüphe yok ki bu ilişki verimli bir ilişkidir.

Maddi dünya üzerinde egemen kılındık. Rab bunu her birimize verdi. Ama ancak yeniden doğanlar Baba’ya ait olan şeyleri tadabilirler. Pavlus gibi Rab’bin görkemli işlerini yüceltmeliyiz. Rab’bin ilahi planına ortak olmalıyız. Bize ait olanları almalı, Rab’bi bunlarla yüceltmeliyiz. Yüce Rab’bin planı sadece güzel değil aynı zamanda tüm ihtiyaçlarınızı karşılayacak güçtedir. Zaferli yaşayın!

 

İsa’nın sevgisiyle,

 

Doktor Soares