Günün Mesajı

06/11/2017 - MÜJDEYİ DUYURMANIN DOĞRU YOLU

Ama biz çarmıha gerilmiş Mesih'i duyuruyoruz. Yahudiler bunu yüzkarası, öteki uluslar da saçmalık sayarlar.

1. Korintliler 1:23

Elçi Pavlus’un zamanında da bugün olduğu gibi ruhsal konularda uydurma öğretilerle gelen insanlar vardı. Bu insanlar kendi çıkarını düşünür, uygun gördükleri şeyi söylerlerdi. İnsan aklı aynı olduğu için bugün de en tuhaf öğretileri uyduran insanlar görüyoruz. Sonra da bu öğretileri onlara Rab’bin verdiğini söylüyorlar. Kendimizi kandırmamalıyız çünkü Rab’bin işinin ne ile ilgili olduğunu ve bizi neye çağırdığını biliyoruz.

 

Rab’bin tüm çocukları için dinsel aldatmacalardan kaçmak iyidir. Şeytan Yüce Rab’bin işinin ilerleyişine engel olamayacağını bilir. Karanlığın egemenliğinin kapıları İsa’nın kilisesine karşı koyamayacaktır. Bunu bilen şeytan iyi niyetli olanları da dahil olmak üzere insanları yanlış öğretiler uydurmaya çağırır. Bu insanlar tüm dünyayı gezip bu yanlış öğretileri yayabilirler. Ama İsa onlara hangi mesajı aktarmaları için vermişti? Çarmıhta günahlarımız için öldüğü mesajını vermişti. Bu sayede kazanılan kurtuluş tüm hastalıkların ve sorunların da çözümüydü. Mesih’in bu mesajını duyurmalıyız, böylece insanlar Rab’bin egemenliğine ortak olabilirler. Rab’bin egemenliği, İsa’nın çarmıhtaki ölümüyle ve karanlığın yenilmesiyle gelmişti.

 

İnsanların doğru mesajın paylaşılmasının önemini anlaması gerekiyor çünkü başka türlü Rab’be iman etme yolu yoktur. İman olmadan Rab’bi hoşnut etmek mümkün değildir (İbraniler 11:6). Başka bir deyişle, bir insanın hayatına yardımcı olabilmeniz için bu insanların Rab’bin nasıl çalıştığını bilmeleri gerekir. Farklı bir mesaj vererek Rab’bin halkını, Rab’bin asla hoşnut olmayacağı yollara yönlendirebiliriz.

 

Dindar insanlar müjdenin saflığından hoşlanmazlar. Yüzyıllardır şeytan vaizleri Kutsal Metinlerin öğretilerini daha karışık öğretilerle değiştirmeye yönlendirdi. Ama bunlar kimseye yardım etmedi ve etmeyecektir. Sadece müjde Kutsal Ruh’un gücü aracılığıyla tutsakları özgür bırakabilir. Yüce Rab sadece iman olan yerde etkin olur ve iman da Söz’ü duyarak gelir. Kulağa hoş gelen ya da daha fazla karmaşık hale getirilmiş, uydurma mesajları duyarak iman gelmez (Romalılar 10:17; Efesliler 4:13-14).

 

Bilgeler belki Rab’bin hayatlarımıza müdahale edip mucizeler yaptığını söylediğimizde bununla alay ederler. Ama Rab’bin sözünün söylediği şey budur çünkü Rab geçmişte de böyleydi, şimdi de böyledir. İsa ona inanan herkesin, onun yaptığı işlerin aynılarını yapacağını söyledi (Yuhanna 14:12). Rab’bin Mesih’te olduğunu, bizim de Rab’de ve Mesih’te olduğumuzu söylemekten korkmamalıyız (2. Korintliler 5:19-20). Müjde Rab’bin gücüdür (Romalılar 1:16).

 

İsa’nın sevgisiyle,

 

Doktor Soares