Günün Mesajı

07/11/2017 - ÖDÜLÜNÜZÜ KAÇIRMAYIN

Bir kimsenin inşa ettikleri ateşe dayanırsa, o kimse ödülünü alacak.

1. Korintliler 3:14

Yaptığımız tüm işler sınanacak; bu yüzden uyanık olsak iyi ederiz. Büyük günde insanların yaptıkları işlerin Rab’bin gözünde ne kadar iyi olduklarını düşündükleri hiçbir şeyi değiştirmeyecek. Bu işi yaparken neleri kullandığı ve ne kadar dayanıklı işler yaptığı sınanacak. Eğer düşmanın sizi aldatmasına ve tek önemli olanın sonuçlar olduğuna inandırmasına izin verirseniz, zamanınızı boşa harcadığınızı düşüneceksiniz çünkü amaçlar araçları meşru kılmazlar.

 

Rab kutsaldır ve onun tüm hizmetkarları da onun gibi olmalıdır (1. Petrus 1:16). Bu yüzden Rab’bin işini yaparken şeytanın araçlarından birini kullanmadığınızdan emin olun. İsa’nın standardına göre işlerinizi yapmalısınız çünkü Rab böyle söylüyor (Yuhanna 15:15). Rab ilahi buyruklarını yerine getirmenin doğru yolunu bildirmiştir; hiç kimse artık onları nasıl yapacağını bilmediğini söyleyemez. Rab’bin işi Rab’bin talimatlarına göre yapılmalıdır. Bunları Kutsal Kitabı okuyarak ve Rab’bin sözünün vaazını dinleyerek öğrenebilirsiniz (2. Timoteos 3:16-17).

 

Maddi şeyleri istemek yanlış değildir; ama önce Rab’bin egemenliğini ve onun doğruluğunu aramak gerekir (Matta 6:33). Rab’bin hizmetkarları asla onu utandıracak şeylerle ilgilenmezler (2. Timoteos 2:4). Dürüstlük ve Söz’e bağlılıkla ateşe bile dayanan işler yapabiliriz. Ama yalanlarla ve diğer şeytani araçlarla yapılan işler yanacak, büyük testten geçemeyecektir.

 

İşlerimizin Rab’bin ateşinin testine tabii tutulduğunu biliyorsak, o zaman neden boş yere çalışalım? Neden kendimizi kandıralım? Rab adildir ve hizmetkarlarının düşmandan gelen şeyleri kendi tanrısal işinde kullanmasını istemez. Kardeşler, görünüşe aldanan ayartıya düşer. Başkalarının önünde kötü görünmemek ya da alkışlanmak için bir şey yapmayın. Böyle yapanlar boşuna çaba gösterirler.

 

Eğer işlerimiz ateşte yanarsa o zaman biz de acı çekeriz. Dürüst bir vatandaş nasıl suçlardan ya da yanlış davranışlardan uzak durmaya, sakınmaya çalışırsa, Rab’bin hizmetkarları olarak bizim de Büyük Gün’de ellerimiz temiz olmalıdır. Küçük fakat teste dayanıklı bir şey yapmak, çok sayıda fakat dayanıksız şeyler yapmaktan iyidir. Yanlış kaynaklar kullanmayın; doğruluk silahlarıyla çalışın (Efesliler 6:10-18).

 

Rab sizi sevinci olmanız için çağırdı. Onu Büyük Gün’de hoşnut edin. Yüce Rab Saul’u İsrail’in ilk kralı olarak çağırdığında bundan hoşnut olmuştu. Ama kral günaha düşünce Rab’bin sevinci pişmanlığa dönüştü. Duam bunun asla sizin hayatınızda olmaması yönündedir. Amin.

 

İsa’nın sevgisiyle,

 

Doktor Soares