Günün Mesajı

08/11/2017 - KİRLİLERLE ARKADAŞLIK ETMEYİN

Mektubumda size fuhuş yapanlarla arkadaşlık etmemenizi yazdım.

1. Korintliler 5:9

Kimse kazara fuhuş yapmaz. Günaha düşen kişi düşmanın etkisi altına girer. Fuhuş edenler Rab’den uzaklaşırlar ve gerçekten tövbe edene dek öyle kalırlar. Günahlarını tövbe ettiklerinde Rab onları bağışlar. Ama tövbe etmezlerse sonsuz işkenceyle lanetlenirler. Fuhşun her türlüsü şeytanın bunu yapan insanların hayatındaki zaferi demektir.

 

Söz bizi şeytanın devamlı etrafımızda aç bir aslan gibi dolaştığı konusunda uyarmıştır (1. Petrus 5:8). Şeytan amaçlarına ulaşmak için ayartıları kullanır. Eğer insanlar onlara karşı koymazsa şeytan kötü ruhlarını bu kişilerin hayatlarına yollar ve onları kontrol eder. Şeytanın kontrolü altındaki insanlar yüreklerini kapatır ve bedenlerini istedikleri şekilde kullanmakta hiçbir yanlış olmadığını düşünürler. Günaha giren herkes o günahın kölesi olur ve dolaylı olarak şeytanın da kölesi olur.

 

Kötü ruhlar kontrolleri altındaki insanları kullanırlar ve onlardan faydalanırlar. Rab’bin kutsallarından en kötü ruhlara hizmet edenleri gördüm. Şeytana hizmet ettikleri için bu insanların özgür iradeleri olmaz, güçlerini ve öz denetimlerini yitirirler. Yaptıkları şeyin normal olduğuna inanırlar. Şeytan kötü bir patrondur çünkü onu izleyenleri köleleri olarak görüp en iğrenç muamelelerde bulunur.

 

Üzücü olan ise böyle insanların sadece kendi bedenlerine saygısızlık yapmakla kalmamaları, aynı zamanda ikinci ölümü de tadacak olmalarıdır. Rab ile insanı barıştırma işine hizmet eden bizler kendimizi Rab’be adamalı, onun sözü üzerinde derin düşünmeli ve kayıp insanlara nasıl yardım edebileceğimizi öğrenmeliyiz. Rab’bin esiniyle şeytanın ağına düşmüş talihsizleri kurtarabiliriz.

 

Rab’bin çocuğu olan bizler giysilerimizin her zaman temiz olduğundan emin olmalıyız (Vaiz 9:8). Şeytan her yerde kendisine av aramaktadır ve eğer günahın lekesinin üzerimizde olduğunu görürse hayatımıza gelir. Bu yüzden ona efendimiz olma şansını vermemeliyiz. Onun doğası kötüdür ve hayatına girdiklerinin dünyasını da cehenneme çevirir. Doğru olan onun ayartılarına hiçbir zaman kapılmamaktır.

 

Rab’bin sözü açıktır: fuhuş edenlerle arkadaşlık etmeyin (bkz. 1. Korintliler 5:9-11). Eğer bu durumdaki biriyle yakınlaşırsanız isyankarlık etmiş olursunuz ve hayatınız aynı gitmez. Rab’bin onlar için olan planını onlara anlatamazsınız ve Baba’ya onlar için aracılıkta bulunamazsınız. Çünkü onların hizmet ettikleri şeytandır ve şeytan onları size zarar vermek için kullanabilir. Rab’bi seven onun buyruklarını dinleyendir (Yuhanna 14:21).

 

İsa’nın sevgisiyle,

 

Doktor Soares