Günün Mesajı

09/11/2017 - SÜRÇME TAŞI OLMAYIN

Yalnız dikkat edin, bu özgürlüğünüz vicdanı zayıf olanların sürçmesine neden olmasın.

1. Korintliler 8:9

Özgürlüğümüz günah işlemek için değildir. Temiz ve yasaya uygun olan her şey faydalı değildir (1. Korintliler 6:12). Bu yüzden bir şey yasak olmadığı halde sakınılmadığında bir sürçme taşına dönüşebilir. Eğer vicdanı zayıf olanların sürçmesine sebep olursanız tanıklığınız iyi bir tanıklık olmaz. Hepimiz Rab’bi hoşnut etmek için yaşamalıyız.

 

İsa bize eğer onun için bir şeyden vazgeçersek onun yüz katını alacağımızı söyledi (Markos 10:29-30). Rab’bin varlığı yanımızda olursa hayattan başka ne isteriz? Baba’nın verdiğiyle yetinin. Rab bol verirse, ona şükürler olsun! Az verirse, yine şükürler olsun! Her zaman Yüce Rab’bin varlığında iyi durumda olacağız ve önemli olan da budur (Filipililer 4:11-13).

 

Pavlus sunulan yiyecekler hakkında yazıyordu. Ama başka konular hakkında da uyarıyordu. Mesih’te her şeyden özgür olduğumuzu biliyoruz ama bazıları hala Rab’bin sözünü tam olarak anlamamışsa, bizim özgürlüğümüzü yanlış yorumlayabilir. Bu yüzden yapılacak en iyi şey elçisel tavsiyeye uymak, başkasının günah işlemesine sebep olacak şeyler den kaçınmaktır.

 

Rab’bin sözüne göre özgürlüğümüz imanda zayıf olan birinin sürçmesine sebep olduğumuz yerde biter (Romalılar 14) ve bu sınırlara saygı gösterilmelidir. Bu yüzden özgürlüğünüzü bilgece kullanmalısınız. Bu öğüde harfi harfine uyulmalıdır: Rab’bin çocuklarından hiçbirinin günah işlemesine sebep olmayın (Luka 17:1-2). Baba’nın adını yüceltmek için her şeyi yapın ve size verilen görevi yerine getirin. Oyuncağı elinden alınmış bir çocuk gibi ağlamayın. Önemli olan Rab’bin planının dışına çıkmamak, Rab’bin seçtiği insanlara zarar getirecek bir şey yapmamaktır.

 

Kimseyi üzecek davranışlarda bulunmayın. Konuştuğunuz sözler, anlattığınız hikayeler, verdiğiniz kararlar buna yol açmasın (1. Timoteos 4:12). Ne yaparsanız yapın kardeşler, gerektiğinde Rab için fedakarlık yapmaktan çekinmeyin. Çünkü bu şekilde bir şeyi kaybetmek bir insanın kaybolmasına sebep olmaktan iyidir. Rab’bin size verecek daha çok şeyi var. Kimseyi tökezletecek şeyler yapmayın.

 

Zayıf olanların Mesih’teki özgürlüğünüzü yanlış anlamamalarına dikkat edin. Bu her konu için geçerlidir. Ama özellikle ruhsal konular için daha doğrudur. Rab’den sizdeki anlayışa sahip olmayanları güçlendirmesini isteyin. Zamanla onlar da daha doğru görmeye başlayacak ve böyle şeyleri yanlış anlamayacak. Mesih’te sahip olduğunuz özgürlüğün günah işleme hakkı olmadığını görecek.

 

İsa’nın sevgisiyle,

 

Doktor Soares