Günün Mesajı

10/11/2017 - ALMAK VE ÖĞRETMEK

Size ilettiğimi ben Rab'den öğrendim. Ele verildiği gece Rab İsa eline ekmek aldı, şükredip ekmeği böldü.

1. Korintliler 11:23

İsa çocuklarına öğrendiklerini iletmeye devam ediyor. Onun öğrettiklerini izlememiz gerekiyor. İsa bizim için son derece önemli olmayan hiçbir şeyi söylemedi. Rab’bin öğretileri olmadan onun bereketlerinden uzak kalırız. Ama onun tavsiyelerine uyarsak zaferler kazanırız. Size öğretilenleri dikkatlice öğrenin. Başarılı olmanın sırrı budur.

 

Yüce Rab’den öğrendiğimiz dersleri Rab’bin bize gösterdiği kişilere öğretmeliyiz. Sadece kişisel şeyler Rab ile aranızda kalmalı. Bir başkasının başarılı olması ya da kurtulması için faydalı olabilecek hiçbir şeyi saklamayın. Işığın yüksek bir yere konması gerekir ki her yeri aydınlatabilsin. Basit, ruhsal bir konuşma doğru meshediş olmayan birçok vaazdan daha faydalı olabilir. Ayrıca Baba tarafından kullanılmak her zaman ödüllendiricidir.

 

Diğer yandan, eğer birisi Rab’den başkalarına aktarmak üzere bir şey öğrenirse ama bunu yapmazsa, anlayışları eksik kaldığı için bu insanların yaptıkları yanlışlardan da sorumlu olur. Rab’bin açıkladıklarından bazıları kişiseldir, ama diğerleri herkesle paylaşılmalıdır. Eğer kilise gerçekten yaşayan bir organizma olursa, daha aktif ve bereketli olacaktır. Çünkü kilisenin başı bedenini üyeleri aracılığıyla besleyecektir. Başka insanların hayatlarıyla ilgili yorum yapmak yerine Rab’den öğrendiklerimizi birbirimizle paylaşmamız gerekir. O zaman bereketler herkese ulaşacaktır.

 

Rab’bin bize Pavlus aracılığıyla öğrettiği bir şey de  her şeyde bir düzen ve ahenk olduğudur. İsa bu ayette son akşam yemeğinde konuşuyor, ama Müjdelerde Rab’bin ekmeği ve balığı çoğalttığında da bu ilkeyi görüyoruz. Kalabalıkları doyurduğu mucizeyi yapmadan önce insanlara 50 ya da 100 kişilik gruplar halinde oturmalarını söylüyor (Luka 9:10-17). Rab’bin yönlendirişine göre şekillenen düzen, Rab’bin yaptığı her işte görülüyor.

 

Yedi ve dokuz yaşlarım arasındayken peygamber Daniel’in yazdıklarını okuyordum ve doğruluğu diğer insanlara öğretenleri bekleyen ödülü anlamıştım. Rab’be bereketi için dua etmiştim ve benim için sonsuz yaşamda bekleyen bir ödül olduğunu anlamıştım. Bu ödülü almak isteyenler Söz’ün söylediği şeyleri yerine getirmelidir.

 

Herkesin bilmesi gereken bir gerçek, Rab’bin söylediklerini kırpmanın düşmana yardımcı olacağıdır. Asla şeytanın kötü planlarına ortak olmayın, o planlar sonsuz yıkıma gider. Rab’bin sözünde bir şey öğrendiğiniz her seferinde büyük düşünün ve onu mümkün olduğunca çok insanla paylaşın. Buna değer!

 

İsa’nın sevgisiyle,

 

Doktor Soares