Günün Mesajı

11/11/2017 - RAB GÜCÜNÜZDÜR

Bana kurdukları tuzaktan uzak tut beni,
Çünkü sığınağım sensin.

Mezmurlar 31:4

Rab’bi hayatının Tanrısı olarak kabul edenler Rab’bin hayatları için ne kadar çok şey yapacağını da görecekler. Rab’bin sesini dinlemeli ve gerektiğinde bize açıkladığı sözlerine dayanarak onu çağırmalıyız. Yüce Rab iyileştirir (Msıır’dan Çıkış 15:26), ihtiyaçlarımızı karşılar (Mezmurlar 23:1; 34:9), günahlarımızı bağışlar (Mezmurlar 78:38; Yeşaya 43:25), gücümüzdür (Mezmurlar 28:7; 31:4) ve bize daha sayısız birçok bereketi verir.

 

Eğer bizim için yapabileceklerini bilmiyorsak Rab’be yakaramayız. Ama onun yüreğimize söyledikleriyle bereketlendikten sonra Rab’bin bizim için neler yapacağını öğreniriz. O zaman her ihtiyaç anımızda Rab’bi çağırırız ve Rab hayatlarımıza müdahale eder. Yüce Rab bizim görebildiğimizden daha ötesini görür ve şeytan daha planının başındayken durumu fark edip bizi korur.

 

Kutsal Kitabı okurken ve Söz’ün paylaşımını dinlerken her zaman dikkatli olun; çünkü Rab bu anlarda kendisini bize açıklar. Rab İbrahim’e kendisini Her Şeye Gücü Yeten Rab olarak açıkladı. İbrahim evinde doğan 318 uşağıyla Sodom, Gomore ve civar kentlerin krallarını yenmiş dört kralın peşine düşmüştü (Yaratılış 14). Rab Davut’a diğer özelliklerinin yanında gücünü de göstermişti. Mezmur yazarı bu yüzden Rab’bi ihtiyaç anında çağırıyordu çünkü Rab’bin yanında olacağını biliyordu.

 

Davut’un düşmanları bunu bilmiyordu ve İsrail’in çobanına tuzaklar kurmuşlardı. Başta bunlar işe yaramaz görünüyordu ama sonra Davut hayatının gizli tuzaklar yüzünden tehlikede olabileceğini sezdi ve Rab’bin ona yakardığında ona yardım edeceğinin sözünü verdiğini hatırladı. Rab’be imanla yönelen herkes, Rab’den duyduğu sözlere sıkıca bağlı kalan herkes, Rab’bi hayatında, kendisi için savaşırken görecek.

 

Söz sizi her aydınlattığında bundan çok yararlanırsınız; bu yüzden bu ışığı kaçırmayın. Rab’bin yüreğinize söylediklerine bağlı kalın ve onları bırakmayın. Böyle yaparak Babamızın her sıkıntıya düştüğünüzde yanınızda olduğunu göreceksiniz.

 

Mezmur yazarının duasından onun zayıf düştüğünü ve ihtiyaç içinde olduğunu görebiliyoruz. İçinde bulunduğu durumdan onu kurtaracak birine ihtiyacı vardı. Rab’bin ona söylediklerini hatırladı ve sevgili kral dua etmeye başladı. Rab’bin gücü olduğunu, duasının cevaplanacağını hatırladı ve buna inandı. Bunlar Baba’yı yanında isteyen herkes için Kutsal Kitap’a kaydedildi. Ama eğer dikkatiz olursanız ve Rab’bin size açıkladıklarını ciddiye almazsanız yakardığınızda cevap alamazsınız. Bu yüzden dikkatli olun!

 

İsa’nın sevgisiyle,

 

Doktor Soares