Günün Mesajı

12/11/2017 - RAB BİZİ İZLİYOR

RAB göklerden bakar,
Bütün insanları görür.

Mezmurlar 33:13

Rab’bin ruhsal dünyada yaşadığı bir yer var. Orası mükemmel bir yer. Orada her şey Rab’bin planladığı gibi işliyor. Oradan Rab bize bakıyor ve bizi görüyor. Rab en küçük detayları bile görebilir. Düşüncelerimizi, yüreğimizin arzularını, planlarımızı ve verdiğimiz kararları görür. Hiçbir şey ondan gizlenemez çünkü o Rab’dir ve herkese aynı şekilde bakar. Onu şaşırtacak hiçbir şeyle karşılaşmaz.

 

Rab tehlikede olduğumuzu da bilir. Şeytanın bizi onun varlığından uzaklaştırmak için önümüze koyduğu tuzakları görür. Mesela vücudumuzdaki virüslerin farkındadır. Yüce Rab sahip olduğu gücü de, onu nasıl kullanacağını da bilir. Dua edip Rab’bin sözüne tutunduğumuzda Rab hayatımızda bizim yararımıza olacak şekilde harekete geçer. Bir savaşçı olarak Kutsal Ruh’un tek bir hareketiyle gereken her şey gerçekleşir. Neden kendinizi bu özel varlığa daha fazla vermiyorsunuz?

 

Birçok insan dinsel inançlarından henüz kurtulmadı. Müjdenin aydınlattığı insanlardan bazıları da hala mistiklikten kurtulamadılar. Fanatiklik her insanın yüreğinde olabiliyor ve bu Yüce Rab’bin çalışmasının önünde büyük bir engel. Mesela bir insan yüreğinde bir şeyin Rab’den geldiğini düşünür ama aslında o Rab’den değildir. Kardeşler, şeytanın söylediği yalanlardan sakının.

 

Zaferli olmak isteyenlerin, Kutsal Kitap’ta yazan her şeyin gerçek olduğunu anlamaları gerekir. Rab Babamızdır ve her şeyi görür. Rab hayatımızda sıkıntılara yol açan şeytani tuzaklardan kurtulmamız için ne yapılması gerektiğini tam olarak bilir. Bu yüzden bize sözünü açıklar. Ama fanatikliğe kapılanlar kendilerine gösterilenleri dikkate bile almazlar ve Rab’den kendi istedikleri cevabı duymayı beklerler. Sonuç ise Yüce Rab’bin bu hayatlarda çalışamamasıdır.

 

Rab işlerini yapmak için gelişigüzel yollar kullanmaz çünkü o her işinde ölçülüdür. Sadece doğru yolları kullanır. Bazı stratejilerin doğru olup olmadığını düşünmez bile; kesin olarak bilir. Onun bilgeliğine boyun eğmeyenler ve onun işlerini kabul etmeyenler bereketlerini kaçırırlar. Sayısız iyi Hristiyanın acı çektiğini görmek çok üzücüdür. Eğer bu insanlar Rab’bin sözünün onlara gösterdiği şeyleri dinlemek yerine kendi doğru bildiklerini yapmayı bıraksalar, aradıkları çözümün gözlerinin önünde olduğunu görecekler.

 

Kimse Rab’bin basitleştirdiği şeyi karmaşık hale getirmemelidir. Rab’bin sözü üzerinde düşünmeli, onun isteğini öğrenmeli ve sakince fakat güçlü bir şekilde planlarının gerçekleşmesi için Rab’be yakarmalıyız. Sıkıntılarınızdan hemen kurtulabilirsiniz. Bir şekilde birine kötülük yaptıysanız ne onlardan, ne de Rab’den bunu saklamamalısınız. Sununuzu, yani duanızı sunağa bırakın ve gidin önce o kişiyle barışın (Matta 5:23-24).

 

İsa’nın sevgisiyle,

 

Doktor Soares