Günün Mesajı

14/11/2017 - MÜCADELEMİZ SÜRÜYOR

Şimdiyse göksel evimizi giyinmeyi özleyerek inliyoruz.

2. Korintliler 5:2

Bu dünyadayken esenliği sonuna kadar tadamayacağız. Günahın ve karanlık güçlerin hayatımıza getirdiği sıkıntılardan ancak göksel giysilerimizi giydikten sonra tamamen kurtulacağız. Mesih bu dünyada sıkıntılarımız olacağını, ama dayanmamız gerektiğini, çok onun dünyayı yendiğini söyledi (Yuhanna 16:33). Rab’bin adında bize verilen imanı ve yetkiyi kullandığımızda biz de dünyayı yeneriz.

 

Ayartılmak hoş olmadığı kadar kolay da değildir. Şeytan zalimdir ve bizi Babamızın kutsal huzurundan çıkartmak için elinden gelen her şeyi kullanır. Bu mücadele çağlar boyunca Rab’bin tüm kutsallarının vermiş olduğu bir mücadeledir. İsa bile ayartılmıştı.

 

Şeytan ve kötü ruhlar ateş gölüne atılıp sonsuza dek yakılmaya başlandığında, Rab’bin kutsalları bozulmaz giysilerle giydirilecek ve artık düşman onlara hiçbir ayartıyla yaklaşamayacak. Ondan ve onun yalanlarından tamamen kurtulacaklar. Ama ayartılar ne zaman karşınıza çıkarsa çıksın Kutsal Metinlerdeki yönergelere göre mücadele etmelisiniz; ancak bu şekilde onları yenebilirsiniz. Rab ona ait olanları nasıl güvende tutacağını ve koruyacağını bilir.

 

Kimsenin ayartıldığında cesareti kırılmamalıdır. Bu günah değildir. Tek yapmaları gereken Rab’be yönelmek, ayartıldıklarında hissettikleri şeyleri itiraf etmektir. Eğer ayartıya fırsat verdiyseniz, Rab’den sizi affetmesini isteyin. Şeytanı İsa’nın adında azarlayın; sizden kaçacaktır (Yakup 4:7). Mesih şeytan onu çölde ayartmaya çalıştığında böyle yapmıştı. Rab ayartıldığı için günah işlemiş olmadı. Bize böyle bir durumda ne yapmamız gerektiğini gösterdi. Şeytanı azarladı ve bunu yaparken de Rab’bin sözünü kullandı.

 

Şeytanın ayartısı büyük bir tuzaktır; bu yüzden ayartıldığınızı hissettiğinizde Rab’be yönelmeli, ondan korkmalısınız. Şeytan elinden gelen her şeyi yapar ve asla adil oynamaz. Şeytanın tuzaklarından sadece göksel yardımı isterseniz sakınabilirsiniz. İsa’nın bize öğrettiği ‘göklerdeki babamız’ ile başlayan duada da Rab’den bizi ayartılmaktan korumasını isteriz.

 

Başka insanlara ayartıldığınızı söylemeniz de faydasız bir şeydir. Çünkü bu yayıldığında birileri o ayartıya teslim olduğunuzu söyleyecektir. Rab’be şükürler olsun ki bu da sonsuz giysilerimizi giyindiğimizde artık olmayacak bir şeydir.

 

İşin sırrı Rab’bin göksel vaatlerine tutunmak ve hiçbir ayartıya kapılmamaktır. Ayartılar karşınıza çıktığında onları derhal azarlayın. Ayartıların kendisini sürüklemesine izin verenler sadece imanlarında değil, Rab ile ilişkilerinde de büyük zararlar görürler.

 

İsa’nın sevgisiyle,

 

Doktor Soares