Günün Mesajı

16/11/2017 - DÜNYASAL İNSANIN DURUMU

Ağızları açık birer mezardır.
Dilleriyle aldatırlar.
Engerek zehiri var dudaklarının altında.

Romalılar 3:13

Dünyaya göre yaşayan insan için Mesih’e iman etmek dışında çare yoktur. Günah zehri insanlığa girdiğinden beri insan çok tehlikeli bir varlığa dönüştü. Bu ayet bize Mesih’e iman etmemiş, Rab’den korkmayan insanların çok isabetli bir resmini çizmektedir. Dünyada birçok gayrımeşru çocuğun, acı çeken ve sıkıntılarla boğuşan insanın olması boşuna değildir. Çünkü Rab’bin lütfu olmasaydı biz de böyle olurduk. Neyse ki Rab bizim yaşayan bir umutta tekrar doğmamızı sağladı (1. Petrus 1:3).

 

Başıboş ve günahlı hayatlara bu ilacı ulaştırmak, böylece onları yeni varlıklara dönüştürmek bizim görevimizdir. Rab kayıp insanların portresini sunarak bizi korkutmayı amaçlamıyor, kurtarmak istediği insanların nasıl insanlar olduklarını anlatıyor. Artık resmi gördüğümüze göre, bu insanları Rab’bin çocukları haline getirmek bizim görevimizdir. Fakat aynı zamanda onlara umut bağlamamalı ve güvenmemeliyiz çünkü yeniden doğumu deneyim edene kadar kötülük yapmaya devam edecekler.

 

Onlara ulaştırmamız gereken mesaj ayıplayıcı, kınayıcı bir mesaj değil; umut, sevgi ve iman mesajı olmalıdır. Eğer onları yeni inanlılara dönüştürmezsek Rab’bin gözünde değersiz olacaklar. Eğer bu olmazsa bir gün ateş ve kükürt dolu göle atılacaklar ve orada sonsuzluk boyunca yanacaklar. Mahkumiyetlerinin hükmü çoktan imzalanmıştır; ama birçoğumuz da bu mahkumiyetin içinde olabiliriz. Çünkü eğer onları kurtarmak için hiçbir şey yapmazsak biz de buna ortak oluruz. Biz de aynı yanlışları yaparsak, biz de aynı hükme tabii oluruz. Kurtulduk diye günah işleme özgürlüğümüz yoktur. Tam tersine, aydınlanmış olanlar, tekrar günaha dönerlerse daha büyük bir sorumluluk altına girerler (2. Petrus 2:20-22).

 

Rab’den korkan, kayıpların ruhsal durumunun farkında olan Hristiyanlardan bu kişilerle iş ya da evlilik yapanlar çok büyük bir risk altındadırlar çünkü bu insanlarla ortak olmuş olacaklar. Böyle yapanlar çok sıkıntı ve zorluk çekerler çünkü Rab’bin uyarılarına kulak vermeyenler sonunda üzüntü, acı ve keder ile ne kadar akılsızca davrandıklarını fark ederler. Rab’bin çocuklarının sağduyulu olmaları gerekir. İtaatkar olmaları gerekir. Hiçbir buyruk boş yere verilmemiştir ve ancak Baba’nın sevgisinin sonucudurlar. Kutsal Metinler yeniden doğmayan insanları böyle tanımlamıştır. Çocuklarınız, eşiniz, arkadaşlarınız, ve etrafınızdaki diğer insanlara Müjde’yi duyurmak için elinizden geleni yapın!

 

İsa’nın sevgisiyle,

 

Doktor Soares