Günün Mesajı

17/11/2017 - BENLİĞİN ARZULARINDAN KURTULMAK

“Bu nedenle bedenin tutkularına uymamak için günahın ölümlü bedenlerinizde egemenlik sürmesine izin vermeyin.”

Romalılar 6:12

Benliğin kontrolsüz arzularıyla problemleri olan Rab’bin çocuklarının sayısı hiç de az değil. Yeniden doğmuş Hristiyanlar olmalarına rağmen benliğin arzuları içlerinde çok güçlü; bu yüzden bazen zihinsel ya da fiziksel günaha düşebiliyorlar. Bu olduğunda dünyanın en acınası insanı gibi hissediyorlar. Üzülüyorlar, bunalım yaşıyorlar, Rab’be günahlarını itiraf edip bir daha yapmayacaklarına söz veriyorlar. Ama bir başka ayartıyla karşılaştıklarında yine kayıp düşüyorlar.

 

Peki bu hayatlarda ne oluyor? Karanlığın egemenliğinden kurtarılmamışlar mıydı? Işığın egemenliğine alınmamışlar mıydı? Müjde Rab’bin gücü değil miydi? Bu çalışmaların düşmanın aldatmacalarına kanmamaları için Rab’bin birçok çocuğuna yardımcı olacağını umuyorum. Bir Hristiyanın kötü işlerden kurtulması, sadece bir tavırla mümkündür.

 

Yukarıdaki ayet günahın ölümlü bedenlerimizde hüküm sürmesine izin vermememiz gerektiğini söylüyor; bu vermemiz gereken bir karardır! Başta günahın çekiciliklerine kapıldığı için günahkar bir Hristiyan yollarını değiştirmeyi oldukça zor bulacaktır. Ama günahın bedeninde hüküm sürmesine izin vermemeye karar verip duruşunu sağlamlaştırdığında, bu kontrolsüz isteklerin artık kendisini kontrol edemediğini görecektir. Ona karşı koyarsanız şeytan sizden kaçacaktır (Yakup 4:7).

 

Bedensel istekler de diğer günahlar gibidir. Mesela sigara içenler, bu sigara bağımlılığının onları ne kadar esir aldığını ancak sigarayı bırakmaya karar verdiklerinde fark edecekler. Aynısı uyuşturucu bağımlıları, devamlı yalan söyleyenler ya da başka bağımlılar için de geçerlidir. Belli bir yiyecek bile eğer onu yemeden yapamıyorsak, bittiğinde uzun yollar kat etme pahasına gidip tekrar alıyorsak bizi esir etmiştir. Bu durumda olan insanlar var. Aynısı günaha tutsak olanlar için de geçerlidir. Günah ona hizmet edenlerin yüreklerinde çılgınca bir istek yaratır ve bu aklın ötesine geçerek olgun insanları bile Rab’bin sözüne aykırı bir şekilde yaşamaya yönlendirir.

 

Eğer bu şekilde yaşıyorsanız derhal Rab’bin yönlendirişine uyun. Dua edin, hatanızı Rab’be itiraf edin, sizi affetmesini isteyin ve düşmanı azarlayın. Eğer günahınızın üstesinden gelirseniz sizi artık kontrol edemeyecektir. Unutmayın, günahın bedeli ölümdür ama Rab karşılıksız olarak size sonsuz yaşam armağanını sunuyor (Romalılar 6:23). Bu armağanı hemen alın!

 

İsa’nın sevgisiyle,

 

Doktor Soares