Günün Mesajı

18/11/2017 - AYAKLARINIZA DİKKAT EDİN

Esenlik veren Tanrı çok geçmeden Şeytan'ı ayaklarınızın altında ezecektir.
Rabbimiz İsa'nın lütfu sizinle birlikte olsun.

Romalılar 16:20

Elçi Pavlus Romalılar mektubunda veda ederken, Rab’bin çok geçmeden şeytanı ayaklarımızın altında ezeceğini de söylemişti. Bu sadece Pavlus’un mektubu yazdığı kişilere söylenmiş bir şey mi yoksa bizim için de geçerli mi? Kutsal Kitap’ta Rab’bin isteğini yapan insanların ayakları hakkında başka ifadeler de vardır. Bedenimizin üyeleri arasında yere temas eden bu kısımla ilgili ilginç bir şey var. Bunun sembolik bir anlamı olduğuna inanıyorum.

 

Rab Yeşu’da İsrail halkına vereceği Kenan ülkesini, ‘ayak basacağınız her yeri size veriyorum’ diyerek ifade etmiştir (Yeşu 1:3). Yeşu sadece belli bir toprağa ayak basacak, Rab’bin halkı o toprağı miras alacaktı. Bu Yuhanna 14:13’te bize verilen vaadi simgelemektedir. İsa burada yüreğimizin isteklerini bize vereceğini, ondan istediklerimizi gerçekleştireceğini söylemişti. Yeşu’nun ayak bastığı yerleri Rab’bin halkının olacaktı; bu o toprağın miras alınacağının bir işaretiydi.

 

Yeşaya müjdeyi duyuranların ayaklarının güzelliğinden bahsetmiştir (Yeşaya 52:7). Bunun anlamı, müjdeyi kayıp olan insanlara duyurduğumuzda Rab’bin halkıyla ilgilenmiş olduğumuzdur. Ayağımız, yani kararımız, birçok insanı karanlıktan kurtarıp ışığa getirir. Şeytan her zaman ulusları ve onun tutsak vatandaşlarını her türlü acıyı çekmeleri ve kötülüğü yapmaları için kullanmıştır. Ama Rab’bin gönderdiği birisi, Rab’be hizmet eden birisi gidip düşmanın orada hükmüne son verir, bu hükmü ayakları altına alır. Cehennemin kapıları İsa Mesih’in kilisesinin ilerleyişine engel olamayacaktır (Matta 16:18).

 

Romalı kardeşlerimiz çok büyük bir sıkıntı içindeydi. Elçi Pavlus onlara esenlik kaynağı Rab’bin yakında şeytanı ayaklarının altında ezeceğini söylemişti. Eğer hastalarsa şifa veren, Yehova Rafa olan Rab onları iyileştirecek, eğer maddi sıkıntıları varsa El Şaday olan Rab onlara sağlayışta bulunacak, kutsal Söz’e itaat etme kararlarının altında düşman ezilecekti.

 

Hayatınızda ne sorunlar var? Kutsal Metinlerden Rab’bin neler yapmaya söz verdiğini öğrenin. Rab’be yakarın ve Rab’bin şeytanı yakında ayağınızın altında ezeceğini bilin. Yüce Rab size ne ile ilgili açıklamalarda bulunuyorsa, ona o konuda inanın. Eğer şifadan bahsettiyse, Rab size şifa verecek. Eğer başka bir ihtiyacınız söz konusuysa, Rab onu karşılayacak.

 

Babamız geç kalmaz ve vaatlerini gerçekleştirmekte gecikmez. Sözünü anladığımız anda Rab hemen harekete geçer. Eğer Rab size bir şeyler söylediyse, bilin ki onları gerçekleştirmek için hazırdır. Rab şeytanı ayaklarınızın altında ezmeye hazırdır. Rab’be yakarın, Rab sizi duyacak!

 

İsa’nın sevgisiyle,

 

Doktor Soares