Günün Mesajı

19/11/2017 - HANGİ ÖVGÜYÜ ALACAKSINIZ?

Bu nedenle, belirlenen zamandan önce hiçbir şeyi yargılamayın. Rab'bin gelişini bekleyin. O, karanlığın gizlediklerini aydınlığa çıkaracak, yüreklerdeki amaçları açığa vuracaktır. O zaman herkes Tanrı'dan payına düşen övgüyü alacaktır.

1. Korintliler 4:5

Bu ayetten çok fazla şey öğrenebiliriz! Hepsi bizim için son derece önemlidir. Parça parça gidelim ve Rab’bin bize neler açıkladığını anlayalım. Rab’bin isteğini ve vaatlerini bilmek her zaman iyidir çünkü er ya da geç Rab’bin ağzından çıkan sözler gerçek olacaktır. Rab’bin yasakladıklarını yapmamak iyidir. Rab’bin buyurduklarını yapmak iyidir. Rab’bin uyarılarını dikkate almalıyız:

 

1 – Zamanından önce yargılamayın

Rab bize yargılamayı yasaklamıştır. Pavlus melekleri yargılayacağımız bir zaman olacağını söylüyor (1. Korintliler 6:3), ama bundan şu an bahsetmeyeceğim. Ancak söz bize açıklandığında kötülüğü mahkum edecek hükmü ilan ederiz. Zaman, müjdenin açıkladığı zamandır. Rab konuştuğunda, onun sözünü doğrularız.

 

2 – Rab’bin gelişini bekleyin

İsa bir gün bizi almak için gelecek. Ama bugün de Rab imanla hareket ettiğimizde yardımımıza geliyor. Yüreğimizde Rab’bin sesini dinlediğimizi hissettiğimizde, Söz’ün bize açıklandığını duyduğumuzda, bize ait olanı almak için doğru zamandır. O zaman bize açıklanana göre yargıda bulunabiliriz. O anda söylediklerimiz gerçekleştirilecektir.

 

3 – O, karanlığın gizlediklerini aydınlığa çıkaracak

Rab’bin sözünün ışığı karanlığın ya da başka insanların hayatlarındaki karanlığın gizlediklerini açığa çıkarır. Her zaman Rab ile bağlantıda olmak ve onun söylediklerini anlamak iyidir. Üzeri örtük olan ya da anlaması zor olan şeyler Rab’bin açıklamasıyla birlikte aydınlanacak. Bu Söz’ü okuduğumuzda, Kutsal Metinler üzerinde derin düşündüğümüzde, ya da Müjde’nin mesajını dinlediğimizde olur.

 

4 – Yüreklerdeki amaçları açığa vuracak

İsa Mesih’in hayatımıza yaptığı ziyaretleri hem kendi yüreğimizdeki, hem de hayatımızdaki diğer insanların yüreklerindeki amaçları açığa çıkarır. Her zaman Rabbimiz ile bağlantıda ve paydaşlıkta olmak çok iyidir!

 

5 – Herkes payına düşen övgüyü alacak

Rab’bin armağanı kesindir. Rab onun buyruklarına göre hareket eden herkesi ödüllendirecek çünkü onlar Rab’bin isteğini gerçekleştirmesinde Rab ile işbirliği içinde bulundular. Ama bu sadece sonsuz yaşamda olacak bir şey değil. Rab’bin vaatlerine inananlar bugün de Rab tarafından ödüllendirilirler. Rab şifa verir, kurtarır ve zenginleştirir. Aynı zamanda problemlerimizi de çözer. Günahın bedeli ölüm olduğundan Rab’bin sözüne itaat etmek yaşamdır (Romalılar 6:23). İnananlar ve Rab’bin buyruklarını yerine getirenler onun iyiliğini de görecekler. Yüce Rab kimseyi eli boş bırakmaz!

 

İsa’nın sevgisiyle,

 

Doktor Soares