Günün Mesajı

21/11/2017 - NELER GÖRÜYORSUNUZ?

Bedenin ışığı gözdür. Gözünüz sağlamsa, bütün bedeniniz aydınlık olur.

Matta 6:22

Bir insan üç kısımdan oluşur; ruh, yani gerçek kişilik, can, yani zihnimiz ve hafızamız, ve son olarak da beden, fiziksel bedenimiz. Rab’bin sözü ruhun ışığıdır (Mezmurlar 119:105). Söz bizi aydınlatır ve onunla düşündüğümüzde yollarımız değişir. Bedenin ışığı ise gözdür; göz sağlamsa tüm beden aydınlık olur.

 

Gözlerimizi iyi ya da kötü gözler yapabiliriz. Yanlış bir şey dikkatimizi çektiğinde gözlerimizi ondan çevirmeliyiz. Ama günahlı yaşamdan zevk alır ve ona devam edersek bedenimiz bunun bedelini öder. Eğer bilgece yaşarsak, yanlışlardan sakınırsak, arkadaşlarımızı ve gittiğimiz yerleri seçersek, yediklerimizi ve düşüncelerimizi seçersek, bedenimiz buna minnettar olur.

 

Bir insana karşı beslediğimiz kötü bir his bedenimize zarar verecektir. Zor durumlar da bedene zararlıdır bu yüzden yapılacak en bilgece şey onları dert etmemektir. Her zaman, kendi irademize karşı gelsek de kendimizi denetlemeli ve Tanrısal buyruklara uymalıyız; çünkü ancak onlar bizi iyi hissettirirler. Yasak hisler sağlığımıza büyük zararlar verir.

 

Rab’be hizmet etmiş ve böylece zafer kazanmış insanlar iyi yaşamanın sırrını da bulmuştur. Kötü, art niyetli, kıskanç ya da benzer kişilik kusurlarına sahip olmayan kişi ruhsal yaşamında da başarılı olur. Kıskanç Saul’e bakın; Rab tarafından İsrail’in ilk kralı olarak seçilmiş ve kırk yıl hüküm sürmüş olsa da Davut’u kıskanmış ve onu öldürmek istemişti (1. Samuel 8-31). Eğer bilge olsaydı Saul Rab’bin seçtiği bu adama arka çıkardı ve bu hikaye mutlu sonla biterdi.

 

Aynısı Yahuda İskaryot için de söylenebilir; o İsa’nın on iki öğrencisinin arasında olma ayrıcalığına sahipti. Evrenin Kralı tarafından dünyanın en özel takımına seçilme ayrıcalığını yaşamıştı; ama önce hırsızlık ruhunun onu ele geçirmesine izin verdi (Yuhanna 12:6), sonra da kendini ihanet ruhuna sattı (Matta 26:47-49). Ne kadar üzücü bir son!

 

Kral Davut örnek bir babaydı çünkü Rab’bin sözünü hepimizden iyi biliyordu. Çocukları en iyi eğitimi alarak yetişti, çünkü onun ağzından ve davranışlarından öğrendiler. Ama onlardan biri şehvet ruhuna kapılarak kız kardeşine tecavüz etti; bu çılgınlığının cezasını da canıyla ödedi (2. Samuel 13). Gözlerinizi iyi gözler yapmak için elinizden geleni yapın; o zaman bedeniniz de aydınlanacak!

 

İsa’nın sevgisiyle,

 

Doktor Soares